Monika Obrtalová Kultúra

Sólisti Štátnej opery sa vrátili z Japonska

Sólisti banskobystrickej Štátnej opery sa v utorok (25.1.) vrátili z jubilejného 20. koncertného turné po Japonsku. Ich vystúpenia videlo v krajine vychádzajúceho slnka okolo 4000 divákov, Informovala o tom vedúca propagácie Štátnej opery Katarína Uh

„Ako po iné roky, aj teraz ho zorganizoval milovník operného umenia a priaznivec Štátnej opery, pán Nadayuki Hasegawa,“ uviedla Uhríková. Operní sólisti Oľga Hromadová, Katarína Perencseiová, Alžbeta Trgová, Michal Hýrošš, Šimon Svitok, Dušan Šimo a klaviristka Martina Svitková účinkovali na siedmich koncertoch v mestách Yokohama, Kamakura a Tokio. V prvej časti svojich vystúpení predviedli kostýmovaný a poloinscenovaný prierez operou Giacoma Pucciniho Bohéma, druhá časť sa niesla v operetnom a muzikálovom duchu.

„Príjemný zážitok si banskobystrickí umelci odniesli z Yokohamy, kde ich organizátori koncertov privítali slovenskou zborovou piesňou Aká si mi krásna. Po koncerte im preukázali neobyčajnú úctu pozvaním na večeru do japonskej domácnosti,“ dodala Uhríková. Organizátori pozvali umelcov do Japonska aj v júli tohto roku.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM