Jakub Forgács Kultúra

Sólisti Štátnej opery cestujú do Japonska: Na dvoch ostrovoch odohrajú 9 koncertov

Umelecké turné sólistov Štátnej opery v Japonsku majú už dlhoročnú tradíciu. Vďaka intenzívnej spolupráci s milovníkom operného umenia a priaznivcom Štátnej opery pánom Nadayuki Hasegawa odchádzajú umelci v utorok do Japonska už 25. krát.

Ilustračný obrázok k článku Sólisti Štátnej opery cestujú do Japonska: Na dvoch ostrovoch odohrajú 9 koncertov
Zdroj: TASR

Tentoraz ich čaká 9 koncertov v metropolách ostrovov Hokkaido a Kjúšú. „Sólisti Oľga Hromadová, Katarína Perencseiová, Patrícia Solotruková, Dušan Šimo, Martin Popovič, Šimon Svitok a klaviristka Martina Svitková majú pre divákov pripravené dva druhy koncertov,“ informovala vedúca propagácie Štátnej opery Katarína Uhríková.

V prvom uvedú kostýmovaný a poloinscenovaný prierez operou G. Verdiho La traviata a populárne operetno-muzikálové melódie. Druhý koncert je zostavený z najznámejších operných árií G. Verdiho a W. A. Mozarta, v ďalšej časti ponúknu kostýmovaný prierez operetou F. Lehára Veselá vdova.

„Aj tento rok prebrali záštitu nad umeleckým turné minister kultúry Slovenskej republiky Marek Maďarič a veľvyslanec Slovenskej republiky v Japonsku Drahomír Štos, ktorý bude mať pred koncertmi slávnostný príhovor a povýši ich na oficiálnu udalosť,“ dodala Uhríková. Späť na Slovensko sa sólisti Štátnej opery vrátia 21. júla 2013.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM