Monika Obrtalová Rôzne

Sninský si sypal popol na hlavu

Na mestskom zastupiteľstva otvorili poslanci aj tému plážového kúpaliska a petíciu, ktorú začali spisovať nespokojní občania. V petícii, ktorú nedávno predložili primátorovi, žiadali prešetriť celkový stav kúpaliska, upozorňovali najmä na havarijný s

K názorom občanov sa v petícii tentoraz priklonili opoziční aj koaliční poslanci. Jedni žiadali prísnejšie sankcie v prípade zistenia nedostatkov na plážovom kúpalisku, druhí zasa vypovedanie nájomnej zmluvy. „Mojím záujmom je, aby pán podnikateľ zjednal nápravu v bodoch petície, ktoré sa ukazujú, že sú oprávnené. Budú ma určite zaujímať čísla na faktúrach a plnenie nájomnej zmluvy, ale v tejto chvíli nemám nijaké iné riešenie ako trvať na naplní litery nájomnej zmluvy. Mesto by mohlo zobrať kúpalisko do svojich rúk, ale na to nemám ani personál ani štartovací kapitál, aby som rozbehol to, čo tam bolo zanedbané,“ povedal k celej veci primátor Peter Gogola, ktorého poslanci zaviazali, aby v spolupráci s nájomcom kúpaliska hľadal cesty na odstránenie nedostatkov. „Som pripravený k tvrdším a razantnejším krokom v prípade, ak nedôjde k plneniu nájomnej zmluvy,“ komentoval celú vec primátor, no odmietol byť konkrétnejší.

„Na základe petície sme zorganizovali poslanecký prieskum plážového kúpaliska a osobne sme si prešli všetky tie veci, ktoré sú v dokumente spísané. Ľudia v ňom kritizujú nedostatok sociálnych zariadení, bufetov, kvalitu vody v bazénoch a jazere alebo to, že si musia chodiť nakupovať jedlo do najbližšieho obchodu. Ideálny stav bude pre nás to, keď ľudia nebudú spisovať takéto petície a budú spokojní so situáciou, aká tam má aj byť,“ povedal na adresu celej kauzy Jakub Gajdošík za celý poslanecký klub Smer-SD, HZDS a SNS. Sninský na zastupiteľstve sám súhlasil, že požiadavky ľudí v petícii sú oprávnené a v nasledujúcej sezóne bude pracovať na ich odstránení. Poslanci svojim hlasovaním zároveň uložili mestu, aby zabezpečilo znalecký posudok na zhodnotenie vynaložených investícií a prednostovi, aby preveril platnosť zmluvy o prenájme. „Výsledok predložia na preverenie zastupiteľstvu v novembri 2011, kedy sa dozvieme, aký je reálny stav kúpaliska,“ uzavrel Milan Lichý z Banskobystrickej alternatívy.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM