Marcel Mojžiš Správy

Sniežik sa nám chumelí... Stále toho nebolo dosť, pripravte sa na ďalšiu nádielku

Zima, aká má byť. Ak ste si mysleli, že snehu už naozaj stačilo, ste na omyle. Z oblohy sa budú rútiť ďalšie chumáče a môže ich byť naozaj požehnane. Meteorológovia už dokonca pre náš okres vydali výstrahu prvého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Sniežik sa nám chumelí... Stále toho nebolo dosť, pripravte sa na ďalšiu nádielku
Zdroj: TASR

Kto rád nadáva, že zimy už nie sú to čo voľakedy, po tejto zdá sa, na čas stratí argumenty. Biela masa sa na pôde drží už naozaj dlho a minimálne v najbližších dňoch to inak ani nebude. Náš okres má v piatok večer zasiahnuť ďalšie silné sneženie a miestami môžeme čakať skutočne výdatnú nádielku čerstvého snehu.

„V okrese sa miestami očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 10 – 25 cm nového snehu,“ predpovedajú meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu. Tí zároveň pred ďalším vystrájaním Perinbaby dvíhajú varovný prst. Kvôli očakávanému sneženiu vydali výstrahu prvého stupňa.

„Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodali odborníci z SHMÚ. Varovanie pred snežením pre náš okres platí od piatku 23.00 hodiny až do soboty večera. O nefalšovanú guľovačku a nových snehuliakov, tak zdá sa cez víkend nebude núdza:)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM