Marcel Mojžiš Krimi

Sneženie skomplikovalo dopravu: Došlo už k desiatim nehodám, polícia varuje vodičov!

Na jeseň až priveľmi teplé počasie nahradilo citeľné ochladenie. Včera sa už zobudila aj Perinbaba, čo bolo okamžite cítiť aj na našich cestách. Z niektorých vozoviek sa stalo klzisko a nehody na seba nenechali dlho čakať. Polícia preto vyzýva na opatrnosť.

Na množstve miest v rámci Banskobystrického kraja v utorok začalo snežiť, čo sa razom prejavilo aj na dopravnej situácii. Na cesty padal sneh a boli šmykľavé. Na vozovkách okamžite začalo dochádzať k nepríjemným kolíznym situáciám.

„V Banskobystric­kom kraji sme včera v súvislosti nepriaznivým počasím zaevidovali 10 dopravných nehôd a 31 škodových udalostí,“ prezradila nepríjemné čísla krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Polícia preto zdvíha varovný prst a dôrazne žiada všetkých, čo sedia za volantom, aby prispôsobili svoju jazdu stavu vozoviek.

„Na cestách treba počítať aj s poľadovicou, preto treba maximálne zvýšiť opatrnosť. Najdôležitejšie v takýchto rizikových podmienkach je znížiť rýchlosť a zvýšiť vzdialenosť medzi vozidlami. Treba sa na šoférovanie sústrediť, nerozptyľovať sa inými činnosťami,“ upozorňuje Mária Faltániová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM