Jakub Forgács Samospráva

Snaha Bystrice o zaujímavé členstvo. Po rokoch sa vráti do združenia, ktoré kedysi opustila

Kedysi patrila Banská Bystrica do asociácie, z ktorej však pred rokmi odišla. Teraz nastala zmena a poslanci vyjadrili záujem o návrat. Čo to bude mesto stáť?

Ilustračný obrázok k článku Snaha Bystrice o zaujímavé členstvo. Po rokoch sa vráti do združenia, ktoré kedysi opustila
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

Hlavným cieľom Asociácie prednostov úradov miestnej samosprávy v SR je napomáhať odbornému a osobnostnému rozvoju prednostov úradov miestnej samosprávy v SR. Tým aj skvalitňovaniu ich práce v prospech rozvoja miest a obcí na Slovensku a aktívne prispievať k zlepšovaniu ich pracovnoprávneho postavenia.

Mesto Banská Bystrica bolo členom tohto združenia od roku 1994 do roku 2007, kedy na základe rozhodnutia vedenia Mesta nebol uhradený členský poplatok. Združenia členstvo mesta v Asociácii prednostov z titulu neuhradenia členského i napriek výzve, zaniklo.

Mesto vzhľadom na zameranie a činnosť Asociácie v hlasovaní poslancov vyjadrilo záujem, opäť obnoviť členstvo v tomto združení. Hlavným prínosom účasti prednostu v tomto združení je výmena skúseností z vedenia úradu, riešenia problémov samospráv v konkrétnych prípadoch, vzájomná spolupráca a pomoc. Výška ročného členského poplatku je 150 eur.

Asociácia prednostov úradov miestnej samosprávy v SR je občianske združenie so sídlom v Martine, ktoré bolo založené 5. augusta 1992. Poslaním Asociácie je odborná podpora a ochrana záujmov územných miestnych samospráv miest a obcí, poskytovanie podpory a pomoci nielen členom, ale všetkým, ktorí vykonávajú v samosprávach všeobecnú pôsobnosť.

Čítajte tiež:

Používanie zábavnej pyrotechniky na území mesta. Kedy a kde už petardy či svetlice púšťať nemôžeme?

Mesto zverejnilo záverečný účet: V roku 2015 hospodárila Bystrica s prebytkom

Státisíce eur pre bystrické školy. Poslúžia na vytvorenie škôlky aj znižovanie energetickej náročnosti

Bystrickí poslanci rozhodli: Kto sa stane novým riaditeľom príspevkovej organizácie ZAaRES?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM