Marcel Páleš Kultúra

Kapela Smola a Hrušky zavíta do Bystrice: Cez koncert budú púšťať aj dokument

Slovenská kapela Smola a Hrušky pripravuje Unplugged & Document Tour 2013. Skupina sa v rámci koncertov predstaví v 14 slovenských mestách. Zavítajú aj do Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Kapela Smola a Hrušky zavíta do Bystrice: Cez koncert budú púšťať aj dokument
Zdroj: TASR

Počas koncertov budú tiež premietať nový dokument, ktorý nakrútili počas turné. Film si vyžadoval veľa práce a dolaďovania celkového príbehu.

Fanúšikom ponúknuť čo najviac

Objavia sa v ňom aj niektorí kolegovia z hudobnej brandže, ktorí boli ochotní podeliť sa o svoj názor na kapelu. Kameru a réžiu si zobral na starosť avantgardný umelec Enrik Bistika z Mystika Production.

Spevák kapely Spoko Kramár sa vyjadril, že prostredníctvom očakávaného turné chcú fanúšikom a fanúšičkám ponúknuť čo najviac. Je pre nás veľmi dôležité, aby sme našim fanúšikom ponúkli čo najviac. Dokument, unplugged a čoskoro aj ďalšie novinky, to všetko robíme, pretože máme veľkú energiu a motiváciu tvoriť stále niečo nové. Sme znova pripravení odkryť niečo viac a hudobne posunúť naše možnosti, vysvetlil.

Palec hore

Kapela Smola a Hrušky vznikla roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte albumy Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010) a Palec hore (2012).

Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria Honey Honey, Fajčiť treba, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Matura, Hit či Svokra.

V Banskej Bystrici sa kapela predstaví 6. novembra vo V-clube.

Foto: ilustračné

Smola a Hrušky na Unplugged & Document Tour 2013
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM