Katarína Oravská Iné športy

Slovák dostal v thaiboxerskom zápase KO: Diváci bojovali o pohár Majstra Horehronia

O pohár Majstra Hrona v tlaku na lavičke súťažili v sobotu diváci počas bodovacích zápasov v Thai-boxe v Heľpe. Športové popoludnie si spestrili aj súťažou v pretláčaní rukou či amatérskym boxom.

Ilustračný obrázok k článku Slovák dostal v thaiboxerskom zápase KO: Diváci bojovali o pohár Majstra Horehronia
Zdroj: TASR

Ako povedal organizátor podujatia a dvojnásobný Majster sveta v profesionálnom Thai-boxe Rudolf Ďurica, podujatím sa začínajúcim zápasníkom snažia na Horehronie doviesť kvalitných súperov a obecenstvo čo najviac prilákať k športu.

Česko-slovenský duel

Diváci mali pôvodne sledovať štyri zápasy medzi slovenskými, maďarskými a českými reprezentantmi. Na poslednú chvíľu sa však maďarskí Thai-boxeri ospravedlnili. V hlavnom zápase večera tak v kategórii C nastúpil domáci Michal Štulrajter z Fight clubu Slovakia proti Danielovi Bauerovi z Elvis gym v Českej republike. Hoci prvé sekundy zápasu naznačovali vyrovnaný zápas, českému reprezentantovi stačil jediný úder, aby poslal domáceho borca k zemi v bezvedomí. Bauer sa tak stal víťazom systémom KO. „Michal je zápasník, ktorý zatiaľ zbiera skúsenosti v profi ringu s plnými údermi. Má za sebou jedno víťazstvo proti reprezentantovi Turecka a dúfali sme, že bude bodovať aj tentoraz. Toto je však tvrdý šport a aj takéto chvíle k nemu patria. Našťastie sa po pár sekundách prebral a bude úplne v poriadku,“ povedal Ďurica.

79 opakovaní s 60-kilovou činkou

Dobrovoľníci z publika bojovali o pohár Majstra Hrona v tlakoch na lavičke. Každého prihláseného najskôr odvážili a na činku mu naložili polovicu jeho vlastnej hmotnosti. Víťazom sa stal Peter Pletka z Pohorelej, ktorý s 60-kilogramovou činkou zvládol 79 opakovaní. Bodovali však predovšetkým ľahší borci, ktorí zvládali 60 opakovaní s 30-kilogramovou činkou. „Je to predovšetkým o športe a takýmto spôsobom sa snažíme prilákať ľudí čo najviac k športu. Teší ma, že sa do tlakov zapojila aj jedna žena a pritom svojim výkonom vôbec nezaostávala. V tomto duchu chceme pokračovať aj ďalej. Už 24. augusta privítame na Heľpe profesionálnych bojovníkov z Ukrajiny,“ dodal organizátor Thai-boxerských zápasov v Heľpe.

Slovák dostal v thaiboxerskom zápase KO: Diváci bojovali o pohár Majtra Horehron
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM