Stanislav Černák Samospráva

Sliačsky primátor bude opäť kandidovať: Možno pôjdem ako nezávislý, strany sklamali všetkých!

Pokúsi sa o svoje kreslo zabojovať znovu. Súčasný primátor kúpeľného mestečka Sliač Daniel Dunčko ohlásil svoju opätovnú kandidatúru.

Ilustračný obrázok k článku Sliačsky primátor bude opäť kandidovať: Možno pôjdem ako nezávislý, strany sklamali všetkých!
Zdroj: Dnes24.sk

„Opäť budem kandidovať na post primátora mesta Sliač,“ prezradil hneď v úvode pre Zvolen 24 súčasný primátor mesta Sliač Daniel Dunčko. Otázne však je, či pôjde do volieb s podporou niektorej z politických strán, alebo bude kandidovať ako nezávislý. Nevie to ešte ani on sám. „Bol som členom SDKÚ, ale neviem ešte ako to bude. V podstate politické strany sklamali všetkých. Možno pôjdem do volieb ako nezávislý kandidát, možno pod nejakým občianskym združením alebo proste s podporou ľudí, ktorí sú okolo nás. No, ale v podstate ešte nie som stopercentne rozhodnutý s podporou koho budem kandidovať,“ vysvetlil.

Pokračovať v začatej práci

Daniel Dunčko chce pokračovať v začatej práci. „Na námestí máme centrálnu budovu bývalého kina, ktorá je v dezolátnom stave, treba dorobiť podkrovie na ZUŠ, aby bola škola plne funkčná. Na volebnom programe ešte stále pracujeme. V každom meste je stále, čo robiť,“ informoval Daniel Dunčko.

„Podarilo sa nám dokončiť všetky veci, ktoré sme si naplánovali. Na námestí sme zrealizovali fontánu, Dom seniorov, decentralizovali sme tepelné hospodárstvo, ktoré bolo okrádaním ľudí. A to nebol iba problém Sliača, tento problém je v každom meste. Zrušili sme bytový podnik, v ktorom pracovalo 11 ľudí, teraz to robíme dvaja zadarmo. Iba účtovníčka ma pridané nejaké peniaze zato navyše. Samozrejme, zamerali sme sa aj na čistotu v meste, úpravu zelene, chcem, aby to vyzeralo tak ako v zahraničí. Tak ako sme nastavili niektoré veci od kanalizácie až po osvetlenie, tak chceme nastaviť v budúcnosti aj ďalšie iné veci,“ prezradila hlava Sliača a pokračovala, „Počas tohto volebného obdobia sme začali viacero projektov a prakticky 80 percent volebného programu sme splnili. Sú veci, ktoré treba ešte nastaviť, aby fungovali. Ja som bojovník proti korupcii, takže chcem popracovať ešte aj na tejto problematike.“

Svoje šance nevie odhadnúť

Ako nám ďalej Dunčko povedal, tak odhaduje, že bude mať troch protikandidátov. A ako vníma svoje šance? „To je ťažko povedať. Voľby nie sú o tom, čo ako spravíte dobre alebo zle, ale posledný mesiac to bude o emóciách a ako sa jednotlivý kandidát bude správať. Každý si myslí, že urobil dosť, ale nie je to pravda. Je to ako na súde. Nie je pravda to, čo si myslíte, ale to čo povie sudca. To znamená, že rozhodnú ľudia. Do tejto funkcie ma dlho prehovárali, nakoniec som do toho išiel. Nie, že by som si neveril, ale nechcem hovoriť dopredu o mojich šanciach, lebo je to ťažko predpovedať,“ obšírne zareagoval na našu otázku súčasný primátor Sliača.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM