Správy Samospráva

Sliač má plán, ktorý poteší: Mesto chce tento rok vybudovať cyklocestu do Kováčovej

Mesto Sliač po vybudovaní Rodinnej cestičky medzi Sliačom a Zvolenom plánuje tento rok výstavbu cyklocesty do Kováčovej. Na asi 2,6-kilometrový úsek získalo príspevok z Ministerstva pôdohospodárstva SR.

Ilustračný obrázok k článku Sliač má plán, ktorý poteší: Mesto chce tento rok vybudovať cyklocestu do Kováčovej
Zdroj: TASR

Podľa primátora Sliača Daniela Dunčka by mala cyklocesta stáť približne 400 000 eur. Začne pri poľnohospodárskom družstve v časti Hájniky a skončí na konci sliačskeho katastra pri Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej. „Vytvorí sa tak ďalšia spojnica dvoch obcí, vhodná pre obyvateľov regiónu na oddych a relax,“ podotkol.

Primátor v zámeroch samosprávy na najbližšie roky spomenul aj rozšírenie Domova sociálnych služieb a domova dôchodcov v časti Rybáre. Mala by tam vzniknúť práčovňa, spoločenská miestnosť a vývarovňa. „Chceli by sme obnoviť aj strechu na dome služieb, do ktorej zateká,“ pripomenul Dunčko.

Mesto chce tiež čo najskôr vyviesť na povrch a ďalej do Hrona aj odtekajúce vody z minerálnych prameňov, ktoré zásobujú tamojší kúpeľný dom. Minerálna voda totiž desaťročia z kúpeľov odteká potrubím, ktoré sa nánosmi začalo upchávať a na niektorých miestach počas vypúšťania bazénov vyráža na povrch a zalieva kúpeľné cesty a chodníky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM