Michal Majer Rôzne

Sledujte protest Gorila ONLINE!

Verejný protest Gorila sa dnes dostane aj na hlavné námestie v Banskej Bystrici. V rámci akcie vystúpia rečníci, ktorých možno hudobne doplnia aj umelci. Odznieť majú tiež konkretizované požiadavky, za ktoré by sa podľa organizátorov mala verejnosť p

Ako v pondelok 6. februára uviedla hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Monika Pastuchová, organizátori protest riadne ohlásili príslušnému oddeleniu mestského úradu. „Na dodržiavanie verejného poriadku budú počas neho dohliadať aj príslušníci mestskej polície,“ spresnila Pastuchová.

Podľa banskobystrickej krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej dopravné obmedzenia počas protestu nebudú, polícia však bude dopravnú situáciu monitorovať a v prípade potreby príjme opatrenia. Aby nedošlo počas akcie k zraneniam, polícia žiada zúčastnené osoby o ohľaduplnosť k ostatným. Ako hovorkyňa poznamenala, policajti budú na proteste preto, aby chránili slušných občanov, životy, zdravie a majetok iných, nie preto, aby bránili v práve na zhromažďovanie sa a slobode prejavu.

Na proteste sa podľa hovorcu banskobystrickej prípravnej skupiny protestu Filipa Roháčka zúčastnia zástupcovia organizátorov zhromaždení z ďalších miest Slovenska, okrem Bratislavy, napríklad z Popradu. Rovnako ho prídu podporiť aj organizátori podobných protestov z Českej republiky. Účastníci dnešného protestu v Banskej Bystrici chcú poukázať podľa Roháčka nielen na korupčné činy politikov a nekalé praktiky novodobých oligarchií z minulosti, ale v spolupráci s organizátormi protestov z celého Slovenska priniesť aj konkrétne a realizovateľné kroky do budúcnosti, ktoré bude verejnosť od svojich volených zástupcov žiadať.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM