Michal Majer Hokej

Skvelý výkon Baranov!

Po dvoch prehrách v predĺžení a v samostatných nájazdoch chceli banskobystrickí hokejisti konečne bodovať naplno proti trápiacej sa Nitre. Tej hrozia za zlé výkony čistky v kádri a preto sa pod Urpínom očakával bojovný hokej a odhodlaný výkon hostí.

HC'05 B. Bystrica – HK Nitra 7:2 (1:1, 2:0, 4:1)

Góly: 8., 33. a 41. Hudec, 35. Vartovník, 44. Šechný, 51. Kolba, 58. Paľov – 12. Štefanka, 60. Chrenko.

Rozhodcovia: Grečko – Valach, Snášel, vylúčení 8:10, navyše Slovák (Nitra) 10 min za nešportové správanie, presilovky 4:1, v oslabení 0:0, navyše 41. Novák, 44. Kmeč (obaja Nitra), 1159 divákov.

Favoritovi zápasu dlho trvalo, zhruba polovicu zápasu, kým sa presadil aj strelecky a nalomil odpor súpera. Nitrania vsadili na pohyb, v prvej tretine sa snažili súpera prekorčuľovať a dlho sa im to aj darilo. Aj keď domáci otvorili účet zápasu už v 8. min v presilovke po šikovnom doklepnutí puku od Hudeca a výhodu početnej prevahy zužitkovali po 11 sekundách, nechali sa potom vylučovať a sami si skomplikovali zápas. Nitrania vyrovnali skóre pri hre štyroch na štyroch, v ktorom mal prsty najmä priebojný Spilar a v konečnom dôsledku gól Štefanku zblízka.

Po prestávke už bolo z hry baranov cítiť závan väčšej snahy, presadili sa však až v 33. min. Opäť z presilovky a znovu Hudec sa prebil, uvoľnil a vsietil gól pod žŕdku. O necelé dve minúty neskôr Hamrák pretlačil puk a Vartovník s premiérovým gólom v drese ‚baranov‘ do prázdnej bránky potrestal čoraz častejšie okienka v obrane súpera. Hostia akoby strácali dych, často sa dostávali pod zámok a východiskovú pozíciu pred záverečnou dvadsaťminútovkou si značne skomplikovali. Mrzieť ich mohlo najmä 92 sekúnd početnej prevahy o dvoch hráčov, z ktorej v polovici zápasu nič nevyťažili.

Z tretej tretiny neuplynulo viac ako 15 sekúnd a Šechný krížnou nahrávkou opäť v presilovke excelentne nabil Hudecovi na hetrik. Takýto začiatok ofenzívy si Nitrania nepredstavovali, najmä keď onedlho Šechný pri hre štyroch na troch po nahrávke Vantrobu poľahky pridal ďalší gól domácich. Jednoznačné víťazstvo, najvyššie v sezóne, ešte prikrášlili v 51. min Kolba strelou od modrej a v 58. min Paľov po spolupráci s Macejkom. Slabou útechou pre Nitranov bol šťastný gól Chrenka osem sekúnd pred koncom v presilovke.

Zdroj: TASR

Skvelý výkon Baranov!
1
Galéria
hokejbbnr
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM