Jakub Forgács Rôzne

Skvelý nápad na bystrickom gymnáziu: Kto sa odhodlal splniť špeciálnu podmienku, dočkal sa odmeny na nezaplatenie!

Skvelý nápad, ktorí ocenili aj študenti! Na banskobystrickom gymnáziu sa žiaci dočkali odmeny na nezaplatenie. Dostali totiž možnosť špeciálne sa vyhnúť testom aj skúšaniu. Museli však splniť naozaj zaujímavú podmienku!

Ilustračný obrázok k článku Skvelý nápad na bystrickom gymnáziu: Kto sa odhodlal splniť špeciálnu podmienku, dočkal sa odmeny na nezaplatenie!
Zdroj: Dnes24.sk

Každý žiak to pozná veľmi dobre. Testy a skúšanie pred tabuľou vedia občas poriadne postrašiť. Na Gymnáziu Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici sa im však študenti mohli vyhnúť a to vskutku originálnym spôsobom. Bolo potrebné sa navliecť do halloweenskej mas­ky.

Na chodbách Tajáku ste tak pred pár dňami mohli stretnúť strašidlá aj rozprávkové bytosti od výmyslu sveta. V stredu 28. októbra sa tam totiž konalo podujatie Halloween 2015. „Vyučovanie v tento deň sme trávili oblečení v maskách. Žiaci, ktorí prišli v kostýme, nemuseli písať testy ani odpovedať, čím im chceli spríjemniť Halloween a naladiť dobrú atmosféru pred večernou párty,“ povedala tretiačka Dominika Bačová o podujatí, ktoré má na škole už viacročnú tradíciu.

V maske prišiel aj profesor

Študenti prichádzali do školy oblečení ako strašidlá, čarodejnice, klauni, smrtky či sestričky. „Podľa toho, čo sme videli, môžeme usúdiť, že kreativita našim žiakom naozaj nechýba. A v maske prišiel aj pán profesor Bayerl,“ pokračovala.

O zábavu však nebola núdza ani po škole, pretože o 18:00 sa tam konala Halloweenska párty. Program sa začal vystúpením školskej kapely a potom nasledoval uvítací príhovor, ktorý odštartovala tanečnú zábavu. „Vystúpil Dj Axplode, ktorý hral celý večer. Zhruba hodinu pred koncom sme vyhlásili víťazov o najlepší halloweensky kostým a triedu s najväčším počtom masiek v triede,“ povedala Bačová. Ako najlepšie masky boli nakoniec vybratí Klobučník a Srdcová kráľovná z príbehu Alica v krajine zázrakov.

Koláče ako prsty

Ako ďalej uviedla mladá študentka, o občerstvenie sa sčasti postarali samotní žiaci, ktorí ako vstupné nosili malé občerstvenie podľa ich výberu. „Špeciálne boli prichystané nápoje, ktoré boli zafarbené potravinárskym farbivom a klasické etikety sme nahradili vlastnou tvorbou. Koláče v tvare prstov ale aj cukrovinky poliate krvou dopĺňali výzdobu a oživili bufetový stôl,“ spomenula Bačová.

Na párty podľa jej slov nemuseli žiaci prísť v kostýmoch, no aj napriek tomu bola účasť rôznych masiek naozaj vysoká. „Halloweensku výzdobu sme sa rozhodli si ponechať ešte na nasledujúci týždeň, keďže bola tento rok naozaj prepracovaná a originálna,“ dodala na záver.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako vyzeral Taják a jeho študáci počas osláv Halloweenu 2015!

Čítajte tiež:

Keď učitelia a študenti na bystrickom gymnáziu perlia: Po týchto výrokoch na vyučovaní nastali výbuchy smiechu!

V Bystrici zažijeme to, čo sme ešte nikdy nezažili: Mestom budú pochodovať psy v halloweenskych maskách!

Foto: GJGT

Obrazom: Strašidlá a rozprávkové bytosti na chodbách bystrického gympla
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM