Michal Majer Basketbal

Skvelý finiš nasmeroval ŠKP k ďalšiemu víťazstvu!

V 30. kole extraligy mužov zohrali banskobystrickí basketbalisti ďalší dôležitý zápas. Ich súperom bol totiž sused v tabuľke, bratislavský Inter, ktorý sa pred nedávnom posilnil o kvalitných hráčov Pezinka. V prípade prehry by sa Bystričanom súper vz

ŠKP Banská Bystrica – BK Inter Bratislava 76:66 (22:23, 45:39, 55:57)

(20:23, 23:16, 10:18, 21:9)

//Trestné hody:// 12/21 – 17/23 //Trojky:// 6 – 5 //Fauly:// 20 – 21

//BB:// Velčić 14 (1), Körner 11 (1), Immink 7 (1), Dorazil 6, Hovaňák 5 (1) (Rendla 16 (1), Marchyn 8, Grznár 4, Koczkáš 3 (1), Cvitanović 2)

//BA:// Lukjanec 25 (3), Gavran 18, Milošević 9 (1), Ďurana 3 (1), Musil 0 (Kuffa 4, Kucsa 2, Holmes 2, Tot 2), vyfaulovaníý Gavran (36. min)

Rozhodovali: Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Ján Kovalčík

Stretnutie medzi banskobystrickým ŠKP a bratislavským Interom nemalo veľkého favorita a odzrkadlilo sa to aj na priebehu väčšiny zápasu. V úvodnej desaťminútovke sa tímy nedokázali odtrhnúť od svojho súpera na viac než tri body a plece pri pleci tak kráčali až k záveru prvej štvrtiny. Tá nakoniec dopadla lepšie pre Bratislavčanov, avšak rozdiel jedného bodu ich na koňa neposadil.

A na koňa sa nedostali ani v úvode druhej časti hry. Obraz hry ani odstup medzi tímami sa nezmenili a pokračoval tak bojovný basketbal z prvej časti hry. Prvýkrát Banská Bystrica odskočila na viac než tri body až po takmer 14-tich odohratých minútach. Do útoku zavelil Dorazil, ktorého úspešný dvojbodový pokus nasledovali v krátkom slede aj trojky Koczkáša a Kornera. Rozdiel tak narástol na príjemných 7 bodov a do konca polčasu ho stihli hostia už iba korigovať na stav 45–39.

Do druhého polčasu síce ŠKP vstúpil úspešným košom Dorazila, ale to bolo na dlhú dobu z ich strany všetko. Inter zlepšil obranu a postupne sa mu podarilo otočiť vývoj zápasu vo svoj prospech. V polovici tretej štvrtiny najskôr stav vyrovnal a neskôr dokonca odskočil domácim na rozdiel štyroch bodov. Štvrtinový výsledok 10:18 neveštil pre ŠKP na záver nič dobrého.

Optimisticky to nevyzeralo ani v úvode poslednej časti hry. Inter stále držal Bystricu na uzde, avšak ani jemu sa nedarilo premieňať svoje strelecké príležitosti a skóre tak narastalo len pomaly. Kľúčový moment nastal štyri minúty pred koncom, kedy sa vyfauloval druhý najlepší strelec hostí Gavran. Na hru Interu mala jeho neprítomnosť fatálne následky. Vďaka výbornému doskakovaniu a zvýšenej bojovnosti, ale aj vďaka vyhoreniu bratislavských strelcov, sa Banskej Bystrici podarilo rýchlo výsledok otočiť vo svoj prospech. Skóre následne narastalo už len v prospech domácich, ktorí nakoniec doviedli zápas do víťazného konca. Výsledok poslednej štvrtiny 21:9 už len dokumentuje mohutný finiš Bystričanov, ktorí nakoniec dokázali zvíťaziť až o 10 bodov.

mm

Skvelý finiš nasmeroval ŠKP k ďalšiemu víťazstvu!
1
Galéria
basketbbinter
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM