Jakub Forgács Iné športy

Skvelé vyvrcholenie play off extraligy družstiev v džude: V Bystrici titul obhájila domáca Dukla

Triumf tímu spod Urpína! Džudisti Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica sa stali víťazmi playoff extraligy družstiev, obhájili tak titul z vlaňajška a z prvenstva sa radovali už tretíkrát za sebou.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé vyvrcholenie play off extraligy družstiev v džude: V Bystrici titul obhájila domáca Dukla
Zdroj: TASR

V semifinále si Vranovčania poradili s ‚béčkom‘ Dukly Judoklubom Banská Bystrica 4:2 a rovnakým výsledkom sa skončil aj zápas áčka Dukly s STU Bratislava. Pre domácu Duklu sa tak otvorila lákavá možnosť odvety, keď pred dvoma týždňami prehrali v Interlige na Štiavničkách v semifinále práve s Vranovom, neskorším celkovým víťazom tejto nadnárodnej súťaže.

Šancu využili, vo finálovom zápase jednoznačne vládli a v domácom prostredí haly na Štiavničkách presvedčivo zdolali MŠK Vranov nad Topľou 4:2, aj preto, že ich súper nastúpil v úplne inej zostave ako v Interlige, už bez posíl z bratislavskej STU, ktoré tentoraz bojovali za svoje klubové farby. Tretiu priečku obsadila STU Bratislava. Najdramatickejší bol súboj o 3. miesto, ktorý sa dokonca v plnom rozsahu aj zopakoval, keď skončil remízou 3:3 s pomocnými bodmi 30:30. V druhom sa síce zápas opäť skončil remízou 3:3, no v prospech STU hovoril pomer pomocných bodov 30:22.

Džudisti banskobystrickej Dukly v histórii súťaže získali od roku 1993 už desať titulov a v sobotu oslavovali vzácne jubileum. V ich družstve vyčnieval najmä olympionik Milan Randl v hmotnosti do 90 kg, stopercentne však zaberal v –81 aj Matúš Milichovský.

Výsledky zápasov

kvalifikácia

  • JK Dukla B. Bystrica – JudoKan Bardejov bez boja 6:0
  • STU Bratislava – Mladosť Žilina 4:1

semifinále

  • MŠK Vranov nad Topľou – JK Dukla Banská Bystrica 4:2
  • VŠC Dukla B. Bystrica – STU Bratislava 4:2

o 3. miesto

  • STU Bratislava – JK Dukla B. Bystrica 3:3 (na pomocné body 30:30), v opakovanom súboji 3:3 (30:22)

o 1. miesto

  • VŠC Dukla B. Bystrica – MŠK Vranov nad Topľou 4:2 (body: Pentka, Sršeň, Milichovský, Randl – Franický, Dibrova)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM