Jakub Forgács Šport

Skvelé výkony plavcov bystrickej Dukly: Klobučník s Listopadovou prepísali slovenské historické tabuľky

Tak tomu sa hovorí paráda! Plavci Vojenského športového centra Dukla opäť predviedli svoje kvality. Pozrite sa, aké časy zaplávali na mítingu v Gratzi.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé výkony plavcov bystrickej Dukly: Klobučník s Listopadovou prepísali slovenské historické tabuľky
Zdroj: TASR

Slovenský plavec Tomáš Klobučník triumfoval na mítingu v Grazi na 100 m prsia v novom národnom rekorde 1:00,88. Svoje vlastné maximum z Veľkej ceny Slovenska v Bratislave z roku 2013 prekonal o 17 stotín.

Slovenské historické tabuľky prepísala v metropole Štajerska aj Katarína Listopadová. Na 50 m znak dosiahla čas 28,61 a o 24 stotín vylepšila svoj výkon z marcového mítingu v Banskej Bystrici. Obaja slovenskí reprezentanti v Grazi trénujú pod vedením nemeckého kouča Dirka Langeho.

Klobučník berie míting v Rakúsku ako tréningové preteky. „Ráno v rozplavbách som sa zameral iba na druhú polovicu trate a bol som celkom rýchly. Poobede som skúsil začať rýchlejšie, stále sa mi však plávala lepšie druhá polovica. Stále to ešte nie je optimálne a je čo zlepšovať. Samozrejme, že slovenský aj osobný rekord ma veľmi teší, ale verím, že to je len začiatok sezóny. Teraz sa chcem sústrediť na sobotňajšiu prsiarsku dvestovku,“ povedal Klobučník.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM