Monika Obrtalová Kultúra

Skupina Para odštartuje v Banskej Bystrici svoje turné

Do klubu Ministry of Fun dnes zavíta skupina Para, ktorá fanúšikom zo srdca Slovenska predstaví svoj nový album Povstanie.

Ide o prvý z dvanástich koncertov, ktoré kapela v najbližších troch týždňoch odohrá. Postupne zavíta aj do Košíc, Prievidze či Liptovského Mikuláša. Turné predchádzal krst nového CD, ktorý sa uskutočnil 24. marca v bratislavskom Majestic Music Clube.

Aktuálny víťaz ankety televízie Musiq1 o najlepšiu skupinu roku 2009 si ako hosťujúcu kapelu vybral zoskupenie muzikantov pod názvom Billy Barman, ktoré minulý rok žalo úspechy pri udeľovaní cien Rádia_FM ako Nováčik roka a Koncertná kapela roka.

Koncert sa uskutoční na Paru netradične, v priestoroch veľkého moderného klubu. Kapela, ktorá mimo festivalových pódií vyhľadáva skôr komornejšie priestory menších klubov, tak môže ukázať trochu inú tvár.

Album Povstanie je piatym albumom tejto stálice slovenskej hudobnej scény, ktorá vznikla už v roku 1995. Ich debutový album Veci začnú fungovať sa objavil na pultoch predajní v roku 2000. Nasledovali ďalšie tri CD, vďaka ktorým sa Para stala jednou z najobľúbenejších slovenských skupín.

Ak si chcete vypočuť ich piesne z nového albumu, alebo zaspievať staré, notoricky známe hity, navštívte dnes o 21:00 banskobystrický klub Ministry of Fun.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM