Tlačové správy

Škola na Uhlisku má vynovevú knižnicu

Základná škola na Golianovej ulici na Uhlisku v tomto školskom roku oslávi okrúhle 50. výročie svojho vzniku. Ako darček si dala nielen nové okná ale aj vynovenú knižnicu.

Ilustračný obrázok k článku Škola na Uhlisku má vynovevú knižnicu
Zdroj: Dnes24.sk

S nápadom na jej obnovu a nové priestorové riešenie prišiel riaditeľ školy PaedDr. Peter Zlevský. „Aj keď sme prioritne športovou školou, organizujeme množstvo kultúrnych a spoločenských aktivít. Tieto tešia nielen našich žiakov, ale aj obyvateľov Uhliska. Rozhodli sme sa pre žiakov a personal naďalej, ale v lepších podmienkach, prevádzkovať vlastnúknižnicu. Vyčlenili sme jej samostatný priestor v rámci školy a dali sme dokopy literatúru, ktorú sme mali k dispozícii. Knižnica bude opäť fungovať od začiatku nového školského roka a veríme, že sa to ukáže ako dobrý krok,“ uvádza riaditeľ školy.

Zámer knižnice od počiatku podporoval poslanec a člen rady školy Marcel Pecník, ktorý je nielen banskobystrickej verejnosti známy aj ako historik a publicista. Do školskej knižnice venoval ako osobný dar vyše 100 kníh zo svojej knižnice a vydavateľstva.

„Som veľmi rád, že sa bude otvárať vynovenáknižnica. Nápad som uvítal a podľa možnosti som sa snažil pomôcť. S pánom riaditeľom sme hovorili aj o tom, aby knižnica bola k dispozícii popri žiakoch a personalu školy aj obyvateľom Uhliska,“ hovorí Pecník.

Okrem toho tak ako aj ostatné školy v meste, aj ona prechádzala v lete rekonštrukciou, v rámci ktorej sa vymenili okná za nové a zvýšil sa tak komfort a energetická úspora. Mestskú časť Uhlisko tak v tomto období čakajú pozitívne zmeny. Škola s novými oknami obohatená o knižnicu a tiež aj viaceré zrekonštruované cesty a chodníky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM