Tlačové správy

Škola na dotyk v regiónoch úspešná! Učitelia si pochvaľujú bezplatné semináre, ako vyučovať s tabletom

Až 97% učiteľov z ankety Škola na dotyk Akadémia považuje tablety za prínosné pre svoju pedagogickú prax. Vyplýva to zo súhrnného vyhodnotenia dotazníkov, ktoré organizátorovi seminárov, neziskovej organizácii EDULAB, anonymne odovzdali zúčastnení učitelia.

Ilustračný obrázok k článku Škola na dotyk v regiónoch úspešná! Učitelia si pochvaľujú bezplatné semináre, ako vyučovať s tabletom
Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu seminárov mali učitelia možnosť zoznámiť sa hneď s piatimi aplikáciami, ktoré by mohli počas vyučovania používať. Anketa ukázala, že za najviac využiteľnú vo výučbe považujú učitelia aplikáciu Socrative určenú na testovanie vedomostí žiakov. Až 73 percent z opýtaných učiteľov hodlá túto aplikáciu zaradiť do štruktúry vyučovacích hodín. Ďalšou z perspektívne použiteľných pomôcok bola aplikácia Poznámka S, ktorú ako veľmi užitočnú označilo 54 percent opýtaných učiteľov.

„Veľmi ďakujem za možnosť zoznámiť sa s týmito technológiami, ktoré uľahčia a spestria prípravu na vyučovanie i ozvláštnia priebeh osvojovania vedomostí,“ poďakoval jeden z pedagógov v dotazníku.

Semináre, ktorých cieľom bolo predstaviť učiteľom tablet ako didaktickú pomôcku, prebiehali od októbra do decembra 2014 a spolu sa ich zúčastnilo takmer 800 učiteľov zo stredných a základných škôl. Školiteľmi boli učitelia, ktorí sa už predtým v rámci projektu Škola na dotyk naučili efektívne používať dotykové technológie na vyučovaní. Ich cenné skúsenosti sa organizátori projektu rozhodli ponúknuť aj ostatným pedagógom prostredníctvom bezplatných, prakticky orientovaných seminárov, ktoré dostali názov AKADÉMIA.

Séria seminárov Škola na dotyk Akadémia pokračuje aj v súčasnosti na školách v Banskej Bystrici, Bratislave, Šamoríne, Nitre, Bošanoch, Púchove, Detve, Trstenej, Poprade a Sabinove. Tentokrát sú zamerané na využívanie aplikácie Samsung School, ktorá učiteľovi umožňuje získať správu nad žiackymi tabletmi a mať tak pod kontrolou všetku činnosť, ktorú s tabletom vykonáva každý žiak v triede.

Viac informácií o projekte Škola na dotyk AKADÉMIA je dostupných na akademia.edulab­.sk.

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM