Monika Obrtalová Rôzne

Skoky aj šprint. Žiaci môžu vyhrať 5 000 eur

Už v utorok 17. apríla si nádejní atléti zmerajú sily v 4. regionálnom kole 6. ročníka Kinderiády. Preteky, ktoré sú určené pre deti druhých až piatych ročníkov, sa uskutočnia v Hale športového gymnázia v Banskej Bystrici. Predstaví sa na nich 240 ma

Po skúsenostiach z predchádzajúcich ročníkov a dobrých zážitkoch zo športovísk prejavili školy o účasť na pretekoch opäť veľký záujem. Jednotlivé družstvá budú súťažiť v atletických disciplínach a tí najlepší majú šancu postúpiť do finále, ktoré sa bude konať 29. mája 2012 v Bratislave. Atletické preteky Kinderiáda organizuje spoločnosť Ferrero Česká v spolupráci so Slovenským atletickým zväzom na Slovensku.

V Banskej Bystrici sa stretnú osemčlenné družstvá detí zo základných škôl z celého banskobystrického regiónu, aby si zmerali sily v základných atletických disciplínach. Všetci malí pretekári si zabehnú šprint na 60 metrov a potom budú súťažiť v individuálnych disciplínach – druháci v skoku do diaľky z miesta, tretiaci v hode plnou loptou, štvrtáci v hode kriketovou loptou a piataci v skoku do diaľky s rozbehom.

Celé preteky vyvrcholia napínavým štafetovým behom, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne o víťazoch tohto kola Kinderiády a preverí tímového ducha jednotlivých družstiev. Tri najlepšie družstvá postúpia do finále, v ktorom môžu malí pretekári vyhrať pre svoje školy spolu 4 980 €. Táto čiastka je určená na rekonštrukciu školských športovísk a na nákup športového vybavenia.

[blockquote]Pa­trónkou šiesteho ročníka je opäť dvojnásobná olympijská víťazka Elena Kaliská: „Som veľmi rada, že sa Kinderiády môžem zúčastniť aj tento rok. Šport je pre deti veľmi dôležitý, pomáha rozvíjať ich potenciál. Je to skvelá príležitosť, ako deťom z celého Slovenska šport priblížiť. Verím, že ak dostanú šancu férovo súťažiť a zažiť atmosféru skutočných pretekov, stúpa šanca, že si šport a pohyb obľúbia a stane sa bežnou súčasťou ich života.“ [/blockquote] Pre deti budú pripravené aj mimosúťažné disciplíny tzv. Kids´Athletics, vďaka ktorým môžu rozvíjať svoje športové schopnosti a spoznávať náročnosť atletiky. Medzi najzaujímavejšie disciplíny Kids´Athletics patrí hod oštepom, vytrvalostný prekážkový beh či skok do diaľky o žrdi.

Zdroj: AMI Communications Slovakia

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM