Jakub Forgács Krimi

Sklad na drevnú štiepku zachvátil požiar: Škoda sa vyšplhala na státisíce eur!

Hasiči zasahovali pri požiaru skladu na drevnú štiepku! Predbežnú škodu odhadli na tristotisíc eur. Prípadom sa zaoberá už aj polícia.

Ilustračný obrázok k článku Sklad na drevnú štiepku zachvátil požiar: Škoda sa vyšplhala na státisíce eur!
Zdroj: Webnoviny.sk

Z neznámych príčin v pondelok pred pol jedenástou začal horieť traktor a následne sklad v areáli spoločnosti Kompala vo Vlkanovej neďaleko Banskej Bystrice. Hasičom z Banskej Bystrice a Zvolena sa podarilo požiar zakrátko lokalizovať.

„Pri požiari sa nikto nezranil a predbežnú škodu odhadli na tristotisíc eur,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater.

Oheň zničil traktor a rozšíril sa do skladu na drevnú štiepku. Príčinu požiaru zisťujú hasičskí experti v súčinnosti s políciou. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Márie Faltániovej vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia.

Banskobystrická akciová spoločnosť Kompala prevádzkuje elektráreň na výrobu elektrickej energie z certifikovaného biopaliva – energokompostu. Biopalivo získava z čistiarne odpadových vôd v Badíne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM