Monika Obrtalová Rôzne

Silvestrovské oslavy budú bez ohňostroja

Prvýkrát v ponovembrovej histórii budú silvestrovské oslavy na Námestí SNP v Banskej Bystrici bez ohňostroja. Mesto tým ušetrí približne 3 tisíc eur. PKO Banská Bystrica ako organizátor podujatia vsadil tento rok na domácich interpretov, v programe v

Program rozlúčky so starým rokom sa začne o 21.00 h vystúpením kapely Ploštín Punk. „Teším sa, že novoročný prípitok absolvujem v spoločnosti ľadových medveďov – banskobystrických otužilcov. Kulisu budú dotvárať ľadové sochy a verím, že dve stovky balónov šťastia, ktoré Banskobystričania vypustia k oblohe, prinesú nášmu mestu úspech v roku 2011,“ konštatuje novozvolený primátor Banskej Bystrice Peter Gogola.

Silvester 2010 bude v centre Banskej Bystrice polhodinu po polnoci pokračovať diskotékou. Moderátorom večera bude zabávač Ján Snopko. Nový rok budú už tradične vítať aj na najväčšom banskobystrickom sídlisku Sásová, kde je zábava v diskorytme naplánovaná od 22.00 h a končiť by sa mala tri hodiny po polnoci. Z finančného hľadiska budú koncoročné oslavy Mesto Banská Bystrica stáť cca 17 tisíc eur. Primátor Peter Gogola sa v rámci šetrenia rozhodol z dramaturgie vynechať ohňostroj a zahraničných interpretov nahradiť domácimi kapelami, čím sa dosiahla úspora cca 3 800 eur.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM