Jakub Forgács Krimi

Silvestrovská noc v Bystrici: Políciu zamestnávala pyrotechnika, hlasná hudba aj stratené psy

Mestská polícia riešila viacero oznámení občanov aj na prelome nového a starého roka. Ako to v Banskej Bystrici vyzeralo počas silvestrovských a novoročných osláv očami jej príslušníkov?

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovská noc v Bystrici: Políciu zamestnávala pyrotechnika, hlasná hudba aj stratené psy
Zdroj: TASR

„Počas Silvestra, kedy bolo v službe 28 príslušníkov MsP, bolo na polícii prijatých 21 oznamov,“ informoval Pavol Slovák, zástupca náčelníka MsP pre výkon služby. Tie sa podľa jeho slov týkali hlavne púšťania ohňostrojov a inej zábavnej pyrotechniky mládežou. Ako doplnil, na Nový rok sa o poriadok v meste staralo 26 policajtov a od občanov prijali až 24 oznamov.

Stratené psy, napadnutie, aj požiar

„Občania nám oznámili aj stratu a nájdenie psov, ktoré boli umiestnené v ZARESe a rušenie nočného pokoja hlasnou hudbou z prevádzky,“ pokračoval Slovák, ktorý dodal, že to bolo riešené blokovou pokutou. „Bolo oznámené aj jedno napadnutie občana na Kalinčiakovej ulici, ktorý na verejnom priestranstve narušoval výkrikmi ostatných spoluobčanov. Napadnutému bola privolaná rýchla zdravotná pomoc, no pán odmietol podať oznámenie,“ povedal zástupca náčelníka. Na Námestí Štefana Moysesa bol podľa jeho slov spozorovaný hliadkou MSP požiar v byte na 2. poschodí, ktorý ale majiteľ bytu uhasil sám.

"Príslušníci MsP udelili na Silvestra pokutu za porušenie Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Banská Bystrica o niektorých podmienkach držania psov na území mesta vo výške 10 eur, povedal Slovák a ako pokračoval, na Nový rok to bola jedna pokuta za rušenie nočného pokoja vo výške 20 eur a dve pokuty za dopravné priestupky v úhrnnej výške 30 eur.

Situácia sa zlepšila

Pri porovnaní situácie na úseku verejného poriadku došlo podľa Slováka k jej zlepšeniu, aj vzhľadom k situácii na Námestí SNP a oslavujúcej verejnosti, ktorá privítala nový rok 2014 zábavnou pyrotechnikou a pitím šampanského. „V tejto súvislosti sme na MsP neprijali žiadny oznam o ohrození života, poškodení zdravia a majetku,“ dodal na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM