Jakub Forgács Správy

Silný vietor vyvrátil stromy na Urpíne: Poškodené sú chodníky aj zábradlia, mesto chystá dodatočný výrub

Obnovu Serpentín na Urpíne narušili nečakané okolnosti. Po silnom vetre zostali poškodené chodníky aj zábradlia, ktoré neboli predmetom rekonštrukcie. Havarijný stav chce mesto riešiť aj dodatočným výrubom nestabilných stromov.

Ilustračný obrázok k článku Silný vietor vyvrátil stromy na Urpíne: Poškodené sú chodníky aj zábradlia, mesto chystá dodatočný výrub
Zdroj: Dnes24.sk

Revitalizáciu Serpentín na Urpíne, ktorá sa začala posledný aprílový týždeň, narušili nečakané okolnosti. „Dňa 27. mája 2015 silný vietor vyvrátil staré stromy a vážne poškodil chodníky a zábradlia, ktoré neboli predmetom avizovanej rekonštrukcie,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová, podľa ktorej chce samospráva po zmapovaní havarijnej situácie vzniknuté škody odstrániť a na ďalšiu opravu použiť finančné prostriedky z rezervného fondu mesta.

„Z dôvodu vzniknutých škôd bude musieť mesto zrealizovať dodatočný výrub nestabilných stromov, odstrániť havarijný stav múrikov i zábradlí a následne vysadiť náhradné dreviny,“ pokračovala hovorkyňa

Ako doplnila, spevnením svahov a úpravou chodníka mesto zvýši bezpečnosť a skvalitní prístup všetkým návštevníkom, ktorí vyhľadávajú Urpín na prechádzku, športové aktivity i sväté omše.

Foto: mesto Banská Bystrica

FOTO: Po silnom vetre zostali na Urpíne zničené chodníky aj zábradlia
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM