Jakub Forgács Rôzne

Silný moment na bystrickom námestí: Gymnazistka Simona (17) dojímavo podporila učiteľov, VIDEO

Učitelia, bojujúci za lepšie podmienky v školstve, v tom nie sú sami. Na banskobystrické námestie ich prišli podporiť aj študenti a iní ľudia. Jednou z tých, ktorá stojí za učiteľmi, je aj Simona Diškanová, študentka z Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského.

Ilustračný obrázok k článku Silný moment na bystrickom námestí: Gymnazistka Simona (17) dojímavo podporila učiteľov, VIDEO
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Protestné zhromaždenie na banskobystrickom Námestí SNP prilákalo v piatok popoludní davy ľudí, a to nielen učiteľov, ale aj študentov a ďalších podporovateľov. Zástupcovia učiteľov, študentov, ale aj známe osobnosti vystúpili so svojimi prejavmi, iní využili ako prostriedok hudbu. Prítomným zaspievala, zelenou šatkou a rapkáčom vybavená, Banskobystričanka Simona Diškanová (17), tretiačka z Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského, ktorú sme po jej vystúpení vyspovedali.

Nie sú v tom sami

Ako sme sa dozvedeli, aj ona patrila medzi tých, ktorí sa tento týždeň poriadne neučili. „V pondelok som mala voľno, v utorok som sa učila štyri hodiny s učiteľmi, ktorí neštrajkujú a zvyšok týždňa sme zase nešli do školy,“ povedala pre spravodajský portál Bystrica 24 Simona.

Simona sa so spolužiakmi, v rámci protestných akcií, zúčastnila aj štvrtkového výstupu na Urpín, kde spolu s ďalšími žiakmi osobne vyjadrili podporu učiteľom. „Niektorí moji spolužiaci boli aj na diskusii v Záhrade, mne sa nedalo,“ doplnila.

Napriek tomu, že piatok mohla pokojne stráviť doma či s priateľmi, vybrala sa podporiť štrajkujúcich učiteľov. „Som rada, že ich môžem podporiť. Chcem, aby to nevzdali a myslím si, že potrebujú cítiť aj našu podporu, či už študentov alebo ich rodičov, aby vedeli, že v tom nie sú sami,“ vysvetlila mladá gymnazistka.

Zaspievala o láske

„Na toto zhromaždenie sme prišli viacerí z triedy. Neviem o nikom z mojich spolužiakov, ktorý by na to, o čo sa pokúšajú učitelia, frfľal. My gymnazisti si uvedomujeme, čo nám škola prináša, takže to určite nerobíme kvôli voľnu,“ pokračovala v rozprávaní.

A čo predniesla pred protestným zhromaždením? „Spievala som pieseň od Ivana Hoffmana – Sľúbili sme si lásku. Hlavne preto, že niektoré slová sú veľmi výstižné aj pre túto akciu. Je dôležité, aby sme sa spojili,“ povedala Simona o piesni, známej ešte z čias Nežnej revolúcie, ktorú zaspievala s gitarovým doprovodom Ľuboša Balážoviča z kapely Crossroads. V refréne sa k nej pridali aj davy prítomných.

Úryvok z dojímavého vystúpenia študentky Simony si môžete pozrieť v našej foto a videogalérii!

Čítajte tiež:

Aktuálne FOTO a VIDEO z demonštrácie v Bystrici: Učiteľov podporili evanjelický farár aj Handzuš

Otvorená spoveď obľúbenej učiteľky bystrického gymnázia: Občas naozaj prežívame

Štrajk učiteľov v Bystrici: Na Bakossovej sa učí, čo ale na zdravotníckej či GASku?

Učitelia, verejnosť aj študenti sa zišli v bystrickej Záhrade: Štrajkujúcich podporil aj hokejista Handzuš

Štrajkujúci učitelia vyrazia do bystrických ulíc: V meste prebehne niekoľko protestných akcií, všetko vyvrcholí na námestí

Priebeh štrajku na bystrických školách: AKTUÁLNE správy zo základiek či priemyslovky

Aktuálne INFO o štrajku učiteľov z bystrických škôl: Ako to vyzerá na známej základke, Tajáku či GASku?

FOTO: Mladá gymnazistka zaspievala učiteľom o láske
5
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
VIDEO: Mladá gymnazistka zaspievala učiteľom o láske
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM