Stanislav Černák Správy

Silnejšia frekvencia a aktuálne info z dopravy: Počas leteckých dní bude opäť vysielať Rádio SIAF

Organizátori Medzinárodných leteckých dní SIAF 2014 sa aj tento rok rozhodli pokračovať v úspešnom projekte Rádia SIAF. Tešiť sa môžete na silnejšiu frekvenciu, odborný komentár a najaktuálnejšie informácie z dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Silnejšia frekvencia a aktuálne info z dopravy: Počas leteckých dní bude opäť vysielať Rádio SIAF
Foto: Katarína Oravská

„V dňoch 29. – 31. august 2014 si toto rádio poslucháči budú môcť naladiť na frekvencii 107,3 MHz. Počas leteckých dní bude Rádio SIAF od 7:00 – 20:00 hod. informovať o dopravnej situácii na jednotlivých príjazdových cestách,“ prezradila hovorkyňa leteckých dní Monika Pastuchová.

Ako ďalej uviedla, o odborný komentár sa postará bývalý profesionálny vojak, ktorý sa v súčasnosti podieľa aj na príprave armádneho magazínu Profesionál, Miro Minár. V štúdiu Rádia SIAF sa pri mikrofóne vystriedajú slovenskí bojoví piloti a ďalší zaujímaví hostia.

Silnejšia frekvencia

„Po minuloročných skúsenostiach sa nám od Rady pre vysielanie a retransmisiu podarilo získať štyrikrát silnejšiu frekvenciu a preto veríme, že si naše Rádio SIAF naladíte v dostatočnej vzdialenosti od Letiska Sliač,“ hovorí Andrej Brník, manažér Rádia SIAF. Frekvenciu 107,3 MHz si návštevníci leteckých dní budú môcť naladiť aj priamo na sliačskom letisku. Stačí, ak si so sebou prinesú slúchadlá, pripoja ich na mobilný telefón a naladia frekvenciu 107,3 MHz. Poslucháči Rádia SIAF tak budú informovaní o všetkom, čo sa aktuálne počas leteckej šou deje.

Najaktuálnejšie info z dopravy

Napriek tomu, že sa organizátori MLD SIAF 2014 snažia v maximálnej miere zabezpečiť bezkolíznu dopravu, je nevyhnutné rátať s viacerými dopravnými obmedzeniami. Návštevníci leteckých dní musia počítať so zdržaním a vytváraním kolón na prístupových komunikáciách. „Pravidelne a často budeme informovať o dopravnej situácii priamo v okolí Leteckej základne Sliač. Informácie budeme získavať od usporiadateľskej služby, ktorá má na starosti parkovacie plochy. Ak sa na niektorom parkovisku vyskytne problém, poslucháčov budeme okamžite informovať. Budeme napojení aj na Krajské riaditeľstvo PZ a s poslucháčmi sa podelíme o všetky aktuality z ciest v okolí letiska,“ dodáva Andrej Brník.

Organizátori leteckých dní veria, že Rádio SIAF si aj tento rok nájdeme mnoho nových a najmä spokojných poslucháčov. Rádio SIAF naladíte na frekvencii 107,3 MHz od 29. – 31. august 2014.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM