Jakub Forgács Správy

Silné sneženie v obrazoch: Takto to vyzerá v Hornej Mičinej

SHMÚ varoval, že v našom okrese má dnes napadnúť 12 – 20 centimetrov nového snehu a vydal preto výstrahu druhého stupňa. V Hornej Mičinej, neďaleko Banskej Bystrice, sme už dnes ráno namerali vyše 20 centimetrov čerstvého snehu a stále padá...

Ilustračný obrázok k článku Silné sneženie v obrazoch: Takto to vyzerá v Hornej Mičinej
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ešte včera večer nebolo v obci po snehu ani chýru. Držal sa len kde – tu na lúkach. Ráno však obyvateľov Hornej Mičinej, ako aj ďalší obcí v našom okrese, prekvapila biela perina. Väčšinu z nich to vôbec nepotešilo.

Mokrý a ťažký sneh sa odhrabával veľmi ťažko. „Je to hrozné! Tešil som sa už na teplé počasie, aby som konečne mohol z povaly zložiť svoj bicykel. Teraz nestíham odhŕňať sneh, ktorý stále padá,“ povedal študent Marek.

Takúto Veľkú noc si teda nepredstavoval asi nikto. Dievčatá sa obávajú, ako dopadne ich oblievačka. „Vidím to tak, že šibači ma tento rok vykúpu v mokrom snehu. Vodu by som v tomto prípade brala všetkými desiatimi,“ dodala Katka.

Meteorológovia varujú, že v tomto ročnom období ide o výnimočnú snehovú nádielku. Hrozí veľké riziko škôd a nebezpečenstvo na cestách, preto by sme mali byť maximálne opatrní. Veríme, že cestári to zoberú na vedomie tiež, pretože cez Hornú Mičinú pluh od rána nešiel a na ceste je už niekoľkocenti­metrová utlačená vrstva snehu.

Horná Mičiná - sneh
8
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM