Jakub Forgács Rôzne Rôzne

Silné chvíle na nádvorí bystrického gymnázia: Keď to študenti zbadali, vo veľkom odišli zo školy

To, čo sa dialo v areáli banskobystrického gymnázia, sa len tak nevidí. Desiatky študentov sa vyrojili zo školy, iní sa iba pozerali spoza okien.

Ilustračný obrázok k článku Silné chvíle na nádvorí bystrického gymnázia: Keď to študenti zbadali, vo veľkom odišli zo školy
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok okolo 10:30 prišli do areálu banskobystrického Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského asi 15-ti štrajkujúci učitelia. Ďalší, ktorí sú zapojení v štrajku, boli podporiť protesty v Bratislave. Pod oknami školy sa rozhodli zaspievať študentskú hymnu Gaudeamus igitur, aby podpichli neštrajkujúcich kolegov. A čo sa dialo potom, bolo vskutku nečakané.

„Učitelia zaspievali Gaudeamus zhruba na konci vyučovacej hodiny a so začiatkom prestávky sa zo školy vyrojili študenti a pridali sa. Škola funguje v núdzovom režime, takže neviem, aká ich časť to bola,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 učiteľka Daniela Pokorná. Ako sme sa však neskôr dozvedeli, pred školou sa nakoniec zišla približne stovka spievajúcich a ďalší študenti ich sledovali z okien gymnázia či obchodnej akadémie.

„Milé bolo, že aj keď väčšinou to boli tretiaci, takže sa ešte neučili Gaudeamus na stužkovú, našli si to v mobiloch a spievali podľa toho. Tak si ju snáď zapamätajú,“ spomenula s úsmevom Pokorná, ktorá doplnila, že svojím spôsobom túto pieseň spievali aj ako výzvu pre študentov.

Ako sme sa dozvedeli od zúčastnených študentov, ráno vôbec nevedeli, že sa štrajkujúci učitelia chystajú ku škole. Keď to niekto zistil, rozposielali si medzi sebou SMS-ky po celej škole a nakoniec ich tak prišli desiatky. Spoločne sa rozprávali s učiteľmi, za študentov vystúpil jeden z tretiakov a potom poďakovali učiteľom a vyjadrili im podporu, že vydržali v štrajku. Na učiteľoch bolo vidieť dojatie a vďaku za to, že sa dočkali takéhoto gesta od svojich žiakov.

Čítajte tiež:

Povedali si, že to nemôžu nechať len tak a podporili učiteľov: Takto sa rozhodli štrajkovať bystrickí študenti!

Riaditeľke bystrického gymnázia zmysel pre humor rozhodne nechýba: Reakcia na priznanie študenta vás dostane :)

Silný moment na bystrickom námestí: Gymnazistka Simona (17) dojímavo podporila učiteľov, VIDEO

Spoveď obľúbenej pedagogičky bystrického gymnázia: Občas naozaj prežívame

FOTO a VIDEO z demonštrácie v Bystrici: Učiteľov podporili evanjelický farár aj Handzuš

Foto: Daniela Pokorná

Gymnazisti vyšli pred školu: Spievali spolu s učiteľmi
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM