Jakub Forgács Rôzne

Sezóna na bystrickom kúpalisku už skončila, stále je však pre ľudí otvorené: Čo je vo veci?

Letné horúčavy sú už pravdepodobne nadobro preč a s nimi aj sezóna na banskobystrickom kúpalisku. Hoci sa skončila, areál je ešte stále otvorený pre ľudí. Čo je vo veci?

Ilustračný obrázok k článku Sezóna na bystrickom kúpalisku už skončila, stále je však pre ľudí otvorené: Čo je vo veci?
Zdroj: TASR

Plážové kúpalisko Aqualand Banská Bystrica sa oproti minuloročnej sezóne v lete tešilo zvýšenému záujmu návštevníkov z celého Banskobystrického regiónu. „Bolo to následkom najmä dvoch faktorov – zvýšením a zlepšením služieb a veľmi teplým počasím počas viac ako 50% dní v období júl – august. Čo sa počtu návštevníkov týka, najsilnejšie boli víkendy a dni, kedy teploty dosahovali naozaj tropické hodnoty,“ viedla pre Bystrica 24 marketingová manažérka plážovho kúpaliska Lucia Dudášová.

Kúpalisko bolo podľa jej slov počas sezóny zatvorené v júli 11 dní a v auguste 14 dní, a to najmä kvôli nepriaznivému počasiu. „Čo sa síce nezdá, ale je to až 40% z 62 dní. Vďaka tomu, že v prvej polovici augusta sme mohli mať otvorené, vyšli sme v ústrety plavcom pri pravidelnej odstávke na plavárni Štiavničky, pre ktorých sme aj ceny vstupného upravili podľa cenníka plavárne, čo plavci veľmi ocenili,“ pokračovala manažérka.

„Išlo o pokojnú sezónu bez významných kuriozít a našťastie sme nezaznamenali žiadne vážne úrazy. Aby sme zabránili krádežiam, ako novinku sme zaviedli pre návštevníkov možnosť využiť úložné skrinky,“ uviedla Dudášová. Ako doplnila, čo sa týka požiadaviek, často sa ich ľudia pýtali, prečo nemôžu in-line dráhu využívať aj počas dňa v čase, kedy bolo v prevádzke kúpalisko. „Obmedzenie sme zaviedli v zmysle prevádzkového poriadku dráhy a kvôli bezpečnosti, aby sme sa vyhli zrážkam hostí,“ vysvetlila.

Napriek tomu, že kúpacia sezóna sa skončila, do areálu kúpaliska sa ľudia dostanú aj v septembri. A nudiť sa určite nebudú. „Teraz, keď je už kúpacia sezóna skončená, s potešením oznamujeme, že in-line dráha je bezplatne prístupná verejnosti každý deň od 8:00 – 19:00 (vstup je iba od Bowlingovej haly),“ dodala Dudášová.

To však nie je jediná atrakcia, na ktorú sa môžu návštevníci tešiť. V areáli Plážového kúpaliska je v prevádzke aj 12 bedmintonových kurtov a Pizza Bowling so štyrmi dráhami a taktiež Wakepark, ktorý bude v prevádzke ešte do konca septembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM