Jakub Forgács Rôzne Správy

SERIÁL: Najkrajšie výhľady na Bystricu. Poznáte vyhliadku na Starej Kope?

Bystrica je krásna. Očarí nielen historickým centrom, ale aj prírodou, ktorou je obklopená. Úchvatná je však aj z výšky.

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Najkrajšie výhľady na Bystricu. Poznáte vyhliadku na Starej Kope?
15
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Letné počasie láka ľudí aj viac do prírody. Bystričania si veru majú z čoho vyberať, veď okolie nášho mesta je plné krás. Kochať sa z neďalekých kopcov môžete aj priamo naším mestom. Odkiaľ sú podľa našej redakcie výhľady najkrajšie? Naposledy sme vám ukázali výhľady z vyhliadky na Urpíne, týždeň predtým z Graniara, z Malachovských skaliek, zo Suchého vrchu a v úplne prvej časti nášho seriálu ste sa kochali Bystricou z Panského dielu. Teraz si môžete pozrieť jeho šiestu časť!

Jedným z menej známych miest, kam sa chodia ľudia kochať výhľadom na Bystricu, je Stará Kopa. Kopec hneď nad mestom, ale nie tak ľahko dostupný ako Urpín či Malachovské skalky. Na Starú Kopu vedie červená turistická značka z Podryby. Celý okruh s návštevou vyhliadky vám zaberie niečo cez 7 kilometrov.

Na vyhliadke nájdete altánok s ohniskom, kde sa dá príjemne posedieť a lavičku priamo nad Bystricou. Uvidíte z nej hlavne na Sásovú a nad ňou sa pýšiaci Panský diel, Majer a okolité dedinky. Toto tiché miesto ešte viac ozvláštňujú farebné vlajočky na motúzoch, ktoré sú rozvešané pri vyhliadke.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery nafotené zo Starej Kopy!

V OBRAZOCH: Krása Bystrice zachytená zo Starej kopy
15
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM