Ivana Kováčiková Rôzne

SERIÁL: Bystrickí poslanci v detstve. Spoznáte dievčatko v slávnostných šatách?

Vtedy mala len štyri roky a najväčšou radosťou jej boli nedeľné promenády. Uhádnete podľa záberu z detstva, o ktorú mestskú poslankyňu ide?

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Bystrickí poslanci v detstve. Spoznáte dievčatko v slávnostných šatách?
Zdroj: Dnes24.sk

Môžete ich poznať hlavne podľa aktivít, ktoré robia pre naše mesto. Poslanci mestského zastupiteľstva však tiež kedysi boli iba deťmi. Niektorí nám ukázali fotografie z čias, keď ešte neriešili problémy mesta a prezradili, ako zvykli tráviť najkrajšie roky.

Podľa fotografie ste mohli spoznať zástupcu primátora Matina Turčana (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS), Martina Klusa (Klub nezávislých poslancov), Vladimíra Pirošíka (BBA) aj Matúša Molitorisa (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS). Predstavili sme vám aj kamarátky z detstva, poslankyne Luciu Skokanovú (BBA) a Hanu Kasovú (BBA). V poslednom dieli to bol poslanec Daniel Karas (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS). A kto sa pod fotku z mladosti ukryl tentokrát?

„Boli sme spolu s rodičmi na nedeľňajšej prechádzke na Sliači. Nedeľné promenády v tom čase boli akousi nepísanou zvyklosťou. Nedele sme trávili vždy spolu. Ako dieťa som sa na to vždy tešila, lebo ma mamička poobliekala do slávnostných šatočiek a tie som nesmierne milovala. Slávnostnú atmosféru nedeľných popoludní mám stále vo svojom vnútri až do dnešných dní. Kúpele Sliač vtedy, samozrejme, vyzerali inak a schádzala sa tam intelektuálna spoločnosť na plesy, zábavy i debaty… Škoda, že to tak dnes už nie je…“ zaspomínala si pre spravodajský portál Bystrica 24 poslankyňa.

Narodila sa v Banskej Bystrici a je absolventka Prírodovedeckej fakulty UK v Bratislave. Pracuje ako vysokoškolská pedagogička na Pedagogickej fakulte UMB, a je to už viac ako 35 rokov, čo pôsobí na vysokej skole. Od roku 1999 sa aktívne zapájala do diania v mestskej časti Podlavice – Skubín. Od roku 2006 pracovala ako poslankyňa v komisii pre kultúru, informatiku, mestskú kroniku a ZPOZ a v komisii pre životné prostredie a odpady. V poslednom volebnom období vykonávala funkciu zástupkyne primátora, mala kompetencie riešiť kultúrnu politiku, prácu s mládežou a seniormi, koordinovala práce všetkých komisií MsZ a bola členkou dozornej rady DPMB B. Podporovala kultúru v meste prostredníctvom rôznych podujatí – Banskobystrický Montmartre, Ars poetika, Slovomfest a oživila mestský amfiteáter. Je podpredsedníčkou ústrednej rady o. z. Človek človeku – ZPOZ v SR.

Už istotne viete, o koho ide. Správnu odpoveď odhalíte po nahliadnutí do našej galérie. Fotografiu ďalšieho mestského poslanca, poslankyne vám prinesieme už o týždeň, vo štvrtok. Na základe indícií budete môcť znovu vyskúšať svoje šťastie a hádať, o koho ide.

Čítajte tiež:

Rady na nezaplatenie: Bystričanka Dominika (24) o štúdiu v Dánsku a zadarmo!

FOTO: V centre mesta vyrástla zelená oázu oddychu. Bystričanov vábi letná čitáreň

FOTO: Bystrickí poslanci v detstve, rozlúštenie hádanky
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM