Ivana Kováčiková Rôzne

SERIÁL: Bystrickí poslanci v detstve. Kto je šťastným chlapcom s hokejkou?

Ako štvorročný dostal pod stromček na Vianoce vytúženú hokejku. Uhádnete podľa záberu z detstva, o ktorého mestského poslanca ide?

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Bystrickí poslanci v detstve. Kto je šťastným chlapcom s hokejkou?
Zdroj: Dnes24.sk

Môžete ich poznať hlavne podľa aktivít, ktoré robia pre naše mesto. Poslanci mestského zastupiteľstva však tiež kedysi boli iba deťmi. Niektorí nám ukázali fotografie z čias, keď ešte neriešili problémy mesta a prezradili, ako zvykli tráviť najkrajšie roky.

Podľa fotografie ste mohli spoznať zástupcu primátora Matina Turčana (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS), Martina Klusa (Klub nezávislých poslancov), Vladimíra Pirošíka (BBA) aj Matúša Molitorisa (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS). Predstavili sme vám aj kamarátky z detstva, poslankyne Luciu Skokanovú (BBA) a Hanu Kasovú (BBA). Nedávno to bol poslanec Daniel Karas (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS) aj poslankyňa Katarína Čižmárová (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS). A kto sa pod fotku z mladosti ukryl tentokrát?

Vedený k športom

„Na detstvo si spomínam veľmi dobre, bol som šťastné dieťa. Na sídlisku v Radvani sme bývali rovno oproti vchodu do ZŠ Radvaň. Od začiatku som bol vedený k športom, tak vediem aj svoje deti. Nikdy som nešiel von bez lopty, hokejky, rakety… Každodenné boje sme zvádzali medzi činžiakmi a vchodmi vo futbale, hokeji, ping-pongu, tenise. Priamo v našom vchode sme mali legendárny pingpongový stôl, kde sa stretávali desiatky detí pri dvojhrách, štvorhrách a kolotoči,“ uviedol k fotke pre spravodajský portál Bystrica 24 poslanec.

„Popri tom som stíhal aj basketbalové tréningy, v ktorých teraz pokračuje aj môj 11-ročný syn. Dokonca, pred pár týždňami sa stal so svojím tímom vicemajstrom SR v kategórii mladších žiakov. Takisto si spomínam na večerné posedenia na lavičkách pri kartách, pri marmanoch a rôznych iných hrách. Mnohé priateľstvá trvajú dodnes a vždy pri prechádzke okolo týchto miest sa mi vynoria všetky tie radostné a čisté spomienky,“ doplnil poslanec.

Úspešný manažér

Rodený Bystričan je úspešným manažérom, podnikateľom, posledné 4 roky aj poslancom MsZ. Ako jeden z najaktívnejších poslancov predsedá komisii pre financie, správu a hospodárenie s majetkom mesta a podnikateľskú činnosť, ďalej je členom komisie pre územný rozvoj a komisie pre zmenu územného členenia. Vo svojom doterajšom obvode (sídlisko Kráľová, Kremnička, Rakytovce, Pršianska terasa, Iliaš) sa mu podarilo pritiahnuť najväčšie investície mesta v oblasti dopravy, vybudovania parkovacích plôch, výstavby multifunkčných ihrísk. V týchto aktivitách rád pokračuje aj v novom obvode rozšírenom o Radvaň a Fončordu. Ide najmä o vybudovanie multifunkčného športového areálu pre širokú verejnosť na ihrisku pri ZŠ Radvaň, pokračovanie v budovaní nových parkovacích plôch v Radvani a na Fončorde, rekonštrukciu škôl a škôlok.

Vyštudoval odbor účtovníctvo a audítorstvo na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Po skončení školy pôsobil ako manažér profesionálneho športového klubu a od roku 2005 pracoval ako bankár – mal na starosti poskytovanie podnikateľských úverov a ostatný servis pre podnikateľov. Od roku 2008 je konateľom vo svojej spoločnosti. Je ženatý, má 2 deti.

Už istotne viete, o koho ide. Správnu odpoveď odhalíte po nahliadnutí do našej galérie. Fotografiu ďalšieho mestského poslanca / poslankyne vám prinesieme už o týždeň, vo štvrtok. Na základe indícií budete môcť znovu vyskúšať svoje šťastie a hádať, o koho ide.

Čítajte tiež:

FOTO: S kapelou prešiel západnú Európu. Bystričan Ľudovít baví hrou na ulici

Nezmyselné zmeny aj pokusy o nočnú dopravu. Kľúčové míľniky v histórii bystrickej MHD

FOTO: Bystrickí poslanci v detstve, rozlúštenie hádanky
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM