Jakub Forgács Rôzne Správy

Selce lákajú lyžiarov aj skokanov. V stredisku chcú prekonať návštevnosť 25 000 ľudí

Do lyžiarskeho strediska v neďalekých Selciach zavítali počas poslednej zimy desaťtisíce návštevníkov. Mieria sem aj mnohí Bystričania.

Ilustračný obrázok k článku Selce lákajú lyžiarov aj skokanov. V stredisku chcú prekonať návštevnosť 25 000 ľudí
4
Galéria
Zdroj: TASR

Dedina Selce patrí k väčším v Banskobystrickom okrese, má približne 2160 obyvateľov, svoje zdravotné stredisko so všeobecným lekárom, pediatrom a stomatológom, farský úrad, základnú i materskú školu. Ich služby využívajú i obyvatelia blízkych obcí Baláže a Priechod, dokonca i obyvatelia blízkej banskobystrickej mestskej časti Sásová.

Obec sa môže popýšiť aj lyžiarskym strediskom Selce-Čachovo, ktoré v zime vyhľadávajú ľudia z blízkeho či širokého okolia. V sobotu aj Majstrovstvami Slovenska žiakov v skokoch na lyžiach s medzinárodnou účasťou. V časti Dubiny, kde sa konali, súťažili malí skokani zo Slovenska, Čiech a Poľska. Podľa starostu Jána Kupca sa prihlásilo 36 súťažiacich.

V stredisku Selce–Čachovo, ktoré ponúka i večerné lyžovanie, sú v súčasnosti v prevádzke všetky vleky a na zjazdovkách bolo aspoň v piatok (2.2.) okolo 50 až 60 centimetrov upraveného snehu. Tamojší detský areál každoročne v hojnom počte využívajú malí lyžiari v rámci výcvikov škôlok a škôl.

Ako vedúci strediska Dušan Mesík ešte na začiatku lyžiarskej sezóny konštatoval, verí, že túto zimnú sezónu prekonajú návštevnosť okolo 25 000 lyžiarov. Toľkí totiž k nim počas poslednej sezóny zavítali a lyžovačku si pochvaľovali. Všetko však závisí od počasia. Bežkári si v prípade vhodných snehových podmienok môžu prísť na svoje na tratiach okolo Selčianskeho dielu alebo na trase cez Selčiansku dolinu.

V Selciach majú i horský hotel s tradičnou slovenskou kuchyňou, minifarmou so zvieratkami, salašom a predajom vlastných ovčích bioproduktov.

„Keď je dobré počasie, je odtiaľ výhľad na oblasť pohoria Poľany a Veporských vrchov. Z Panského dielu, čo je najvyšší bod nášho katastra, vidno za veľmi dobrého počasia i Kráľovu hoľu a vysielač na Sitne,“ poznamenal starosta Ján Kupec.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z lyžiarskeho strediska v Selciach!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Lyžiarske stredisko Selce
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM