Jakub Forgács Rôzne

Šanca pre bystrických podnikateľov: Svoje produkty a služby môžu odprezentovať v Taliansku

Bystrickí podnikatelia a organizácie z mesta pod Urpínom dostali jedinečnú príležitosť! Vďaka oživeniu partnerskej spolupráce medzi mestami sa môžu predstaviť v Taliansku.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre bystrických podnikateľov: Svoje produkty a služby môžu odprezentovať v Taliansku
Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch radnice sa uskutočnil seminár Obchodujte s Talianskom, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 20 podnikateľov a ďalšie organizácie pôsobiace v meste Banská Bystrica. Okrem úspešných investorov a tých, ktorí by chceli s Talianskom nadviazať obchodné styky, prijali pozvanie na seminár aj prvý tajomník veľvyslanectva Talianska na Slovensku Roberto Rizzi, zástupcovia Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí či zástupcovia Taliansko-slovenskej obchodnej komory.

Seminár ponúkol prehľad vývoja vzájomných obchodných vzťahov a načrtol možnosti nadviazania ďalších obchodných kontaktov v budúcnosti. Slovenskí podnikatelia pozitívne reagovali na možnosť prezentovať sa počas tohtoročnej jesene v meste Ascoli Piceno, ktoré je od roku 1998 partnerským mestom Banskej Bystrice. Táto možnosť vznikla na základe oživenia vzťahov medzi partnerskými mestami v predchádzajúcom období.

„Veľmi pozitívne vnímam takéto stretnutia, ktorých cieľom je nadviazať spoluprácu na ekonomickej, ale aj ľudskej úrovni. Som presvedčený, že Banská Bystrica, ako centrum regiónu, dokáže ponúknuť svojim zahraničným partnerom veľmi veľa, či už v oblasti investícií, cestovného ruchu alebo gastronómie. Samozrejme, výsledky týchto aktivít sa nemusia prejaviť hneď, no verím, že všetky veľké obchodné partnerstvá sa začínajú prvými stretnutiami," skonštatoval primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.

Foto: mesto Banská Bystrica

Šanca pre bystrických podnikateľov: Svoje produkty a služby môžu odprezentovať v
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM