Michal Majer Rôzne

Saktor nebude opätovne kandidovať!

Primátor mesta Banská Bystrica Ivan Saktor dnes pred médiami oznámil svoje oficiálne rozhodnutie nekandidovať v tohtoročných komunálnych voľbách. Aké budú jeho kroky po skončení volebného obdobia oznámiť nechcel, rovnako strohý bol aj pri odpovediach

„Je to moje osobné rozhodnutie. Budem vykonávať svoju funkciu až do poslednej hodiny na tomto úrade. Verím, že po mojom odchode z postu primátora bude Banská Bystrica kontinuálne pokračovať v programe, ktorý bol nastavený na 8 rokov a ja som mohol byť jeho súčasťou,“ takto zneli primátorove slová krátko po skončení brífingu. Jeho rozhodnutie nekandidovať vychádzalo najmä z emocionálnej stránky. „V tomto okamihu urobil úrad, jeho zamestnanci a takisto aj ja v Banskej Bystrici dostatok práce, aby som mohol s pokojným svedomím odísť z tejto pozície,“ vysvetlil Saktor.

Primátor nechcel bližšie komentovať, kam povedú jeho kroky po skončení jeho pôsobenia v úrade. „Nemyslím si, že verejnosť to musí vedieť. Momentálne sa vraciam späť na dovolenku, z ktorej sa vrátim až 7. septembra. Budem sa snažiť aj naďalej pracovať na pozíciách, v ktorých som pôsobil, pretože 20 rokov sa venujem sociálnej oblasti,“ boli jeho stručné slová. Strohý bol aj pri odpovediach o jeho nasledovníkovi, ktorého dosadí strana Smer – SD. „Uvidím koho ponúknu politické strany a podľa toho sa zariadim. Ja som sa vždy orientoval ľavicovo a vzhľadom k tomu, že ma podporovala strana Smer-SD, budem zrejme podporovať kandidáta z tejto politickej strany,“ uzavrel primátor.

moo Foto: picassaweb.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM