Jakub Forgács Rôzne

Rýchly OBRÁZKOVÝ kvíz z Bystrického okresu: Priraďte dedinám správne erby a zistite svoje skóre!

Pri pohľade na niektoré erby je nad slnko jasné, ktorej obci pri Banskej Bystrici patria, iné ale vedia poriadne zmiasť. Vyskúšajte si to! 15 obrázkov, 15 rýchlych odpovedí a výsledok sa dozviete ihneď.

Ilustračný obrázok k článku Rýchly OBRÁZKOVÝ kvíz z Bystrického okresu: Priraďte dedinám správne erby a zistite svoje skóre!
Zdroj: TASR

Vychádzajú z minulosti, prostredníctvom symbolov dokumentujú a pripomínajú rôzne momenty z histórie miest a obcí a ilustrujú charakteristické znaky. Dnes už ale na prvý pohľad nemusí byť pre laika tak ľahko rozlúštiteľné, ktorý erb mi mohol patriť ktorej obci.

Skúste si to otestovať na dedinkách, ktoré dobre poznáte, na tých našich. Postupne sa vám ukáže 15 rôznych erbov patriacich rôznym obciam v okrese Banská Bystrica. Ku každému erbu máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna.

Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 10 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom. Neváhajte a zistite, ako ste na tom :)

Hrajte tu: Poznáte erby obcí zo Bystrického okresu?

Čítajte tiež:

Iné kvízy na webe Bystrica 24

Rooseveltka otvorila super novinku: V TOMTO sa stala prvou lastovičkou medzi zdravotníckymi zariadeniami!

Pre ľudí v Bystrici sa chystá naozaj pekná akcia: Hand-made výrobky, pečenie a na svoje si prídu aj deti

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM