Monika Obrtalová Krimi

Rozsiahlu trestnú činnosť vykonávali mladiství

Policajti v Brezne objasnili rozsiahlu majetkovú trestnú činnosť, ktorej sa dopustili tri mladistvé a jedna maloletá osoba. V priebehu mesiacov október a november v obci Závadka nad Hronom v siedmich prípadoch ukradli z odstavených motorových vozidie

V jednom prípade sa vlámali do rodinného domu, kde spôsobili škodu krádežou aj poškodením zariadenia. V ďalších troch prípadoch sa vlámali do garáží postavených pri rodinných domoch, kde spôsobili škodu poškodením aj škodu krádežou rôznych vecí a benzínu z odstavených vozidiel. Všetci traja mladiství sú stíhaní za pokračujúci prečin krádeže spolupáchateľstvom, prečin porušovania domovej slobody a za prečin poškodzovania cudzej veci spolupáchateľstvom. Stíhaní sú na slobode. Trestné stíhanie maloletého chlapca je pre nedostatok veku neprípustné a bude v najbližšej dobe odložené.

15-ročnému Milanovi bolo tiež vznesené obvinenie z ďalšieho prečinu porušovanie domovej slobody a prečinu poškodzovanie cudzej veci. V nedeľu (31.10.) večer okolo 19.00 hodine, na Hronskej ulici v obci Závadka nad Hronom, podpálil hospodársku budovu. Pri plote našiel bandasku s horľavou látkou, vošiel do dvora rodinného domu spolu so 17-ročným Ondrejom, ktorý prestrčil ruku cez uzamknutú bráničku a kľúčom, ktorý bol z vnútornej strany ju odomkol. Spoločne vošli do dvora, kde chcel Ondrej kradnúť jablká. Milan bez slova a bez predchádzajúceho dohovoru s Ondrejom išiel smerom k hospodárskej budove rodinného domu, kde začal okolo nej rozlievať z bandasky horľavú látku, načo Ondej vyšiel z dvora von. Milan od hospodárskej budovy smerom k bráničke urobil z horľavej látky cestičku, ktorú následne zapaľovačom zapálil, následkom čoho sa chytila hospodárska budova horieť. V budove bolo uskladnené palivové dreve, smrekové dosky – tatranský profil (o objeme 1 m3 ), foršty a dlážkové podvaly, ktoré pri požiari zhoreli. Požiar súčasne poškodil aj zateplenie budovy. Majiteľovi vznikla škoda odhadnutá na najmenej 4-tisíc eur. Keďže všetci obvinení sú mladiství, hrozí im polovičný trest, 6 mesiacov až 2,5 roka väzenia.

Zdroj: KRPZ

kradez_brezno
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM