Jakub Forgács Krimi

Rozruch v mestskej polícii: Na svojho nadriadeného podalo sťažnosť až 17 príslušníkov!

Mestská polícia v Banskej Bystrici nerieši iba problémy a sťažnosti v uliciach, ale aj vo vlastných radoch. Až 17 policajtov sa totiž podpísalo pod sťažnosť na svojho nadriadeného z obvodu Východ. Čo ich podnietilo k takémuto hromadnému kroku?

Ilustračný obrázok k článku Rozruch v mestskej polícii: Na svojho nadriadeného podalo sťažnosť až 17 príslušníkov!
Zdroj: TASR

„Na mestskú políciu v Banskej Bystrici bola doručená sťažnosť, ktorá bola vyhodnotená ako podnet, na veliteľa obvodu,“ informovala Martina Kanisová, hovorkyňa primátora. Podnet podalo 17 príslušníkov mestskej polície na prešetrenie jeho konania k podriadeným zamestnancom s tým, že jeho správaním dochádza sústavne k porušovaniu Pracovného poriadku voči zamestnancom mesta Banská Bystrica – podriadeným príslušníkom mestskej polície obvodu Východ.

Náčelník Miroslav Bálint daný podnet prešetril. Z dôvodov racionalizácie práce na mestskej polície predložil na schválenie novú organizačnú štruktúru. „Tou bola ku dňu 1.7.2013 zrušená funkcia veliteľa obvodu východ ako riadiaceho pracovníka a spomínaný nadriadený je od tohoto dátumu už len príslušníkom mestskej polície – člen obvodu,“ uviedla hovorkyňa.

Počas pôsobenia Miroslava Bálinta vo funkcii náčelníka mestskej polície neboli zaznamenané žiadne ďalšie podnety podobného charakteru. „Mesto Banská Bystrica zaregistruje všetky podnety, ktoré obdrží a tieto sú následne riešené v zmysle platnej legislatívy,“ dodala Kanisová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM