Monika Obrtalová Krimi

Rozhodli o väzbe ďalšieho obvineného v kauze Osrblie

Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) - pracovisko Banská Bystrica dnes rozhodol o zotrvaní vo väzbe jedného z obvinených - Igora L., v kauze Osrblie. Rezultát ŠTS nie je zatiaľ známy, keďže išlo o neverejné zasadnutie súdu a o ňom musia byť naj

„Sudca písomne vyhotovuje rozhodnutie a zverejní ho až po doručení procesným stranám,“ povedala dnes hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Bývalý poradca premiérky Ivety Radičovej Martin N. zostane vo väzbe. Rozhodol o tom 24. augusta Najvyšší súd (NS) SR, ktorý zamietol jeho sťažnosť voči väzbe. Potvrdil to Tlačový odbor NS SR. „Sťažnosť obvineného Mgr. Martina N. sa zamieta,“ informoval NS SR. Exporadcu predsedníčky vlády vzal do väzby Špecializovaný trestný súd v Pezinku 20. augusta pre obavu z možného ovplyvňovania svedkov.

V súvislosti s kauzou dostavby biatlonového štadióna v Osrblí obvinili Martina N. 17. augusta. Polícia následne prehliadla nebytové priestory jeho firmy, pričom zaistila počítače. V tomto prípade sú od konca júla obvinení Igor L., Peter K. a Pavol P. z nepriamej korupcie. Igor L. bol vtedy vo vyšetrovacej väzbe, ďalších dvoch mužov stíhajú na slobode. Po dokázaní viny im hrozí trojročné väzenie. Na prestavbu a rekonštrukciu Národného športového areálu v Osrblí bolo vyčlenených 1,6 milióna eur z ministerstiev školstva, financií a rezervy predsedníčky vlády. Podľa premiérky Ivety Radičovej sa okamžite našli osoby, ktoré sa začali tváriť, že im patrí desať percent tejto sumy. Pri preberaní označených bankoviek vo výške 30.000 eur zadržala polícia bývalého veľvyslanca SR v Keni Igora L. 29. júla.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM