Jakub Forgács Samospráva

Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Bystrici

Medzi jednotlivými kandidátmi na poslancov mestského parlamentu v Banskej Bystrici sú poriadne veľké vekové rozdiely. Pozreli sme sa na to, kto je najmladší a kto naopak ten najstarší kandidát v tohtoročných komunálnych voľbách. Vekový rozdiel medzi nimi je naozaj značný.

Ilustračný obrázok k článku Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Bystrici
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Boj o získanie poslaneckého kresla v banskobystrickom mestskom parlamente sa môže začať. Poznáme kompletný zoznam kandidátov.

Tieto voľby v našom meste kandiduje opäť viacero mladých ľudí. Úplne najmladším je študent Pavol Badany (19), ktorý kandiduje vo volebnom obvode č.1. Do 26 rokov sme narátali deväť kandidátov. Kandidátov, ktorí majú menej ako 30 rokov je až 22.

A ako je to z opačnej strany? Kto je najstarší? Túto priečku obsadil pediater Svetozár Dluholucký (76) z volebného obvodu č.4. Medzi najmladším kandidátom a ním je teda vekový rozdiel až 57 rokov!

Celkovo je záujem o poslanecké fleky medzi 60 a viacročnými ľuďmi enormný. Na kandidátkach sme ich narátali až 38. Vekový priemer všetkých uchádzačov je 46 rokov.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM