Jakub Forgács Rôzne

Rozbité chodníky, či nedostavané garáže: Ulica prehovorila o problémoch ľudí z Podlavíc

Obyvateľov nášho mesta trápia viaceré problémy, ktoré sa podľa nich neriešia tak, ako by mali. Oslovili sme preto aj ľudí žijúcich v mestskej časti Podlavice, aby nám prezradili, čo všetko by podľa nich bolo treba na tomto sídlisku zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Rozbité chodníky, či nedostavané garáže: Ulica prehovorila o problémoch ľudí z Podlavíc
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská časť Podlavice síce nepatrí medzi najväčšie v meste, no aj tam sa ľudia rozhovorili o viacerých bodoch, ktoré ich trápia. Podľa vysokoškoláka Rastislava Valenta (23) na sídlisku chýba verejné osvetlenie. „Asi najviac by ho bolo treba dorobiť pred Javorovou, pred bývalým obchodom, teraz je to bar,“ prezradil.

To však nie je jediný nedostatok, na ktorý poukázal. „Skoro všade v Podlaviciach sú rozbité chodníky,“ pokračoval. S jeho slovami súhlasila aj Anna Dvorská, ktorá práve kočíkovala svojho syna. „Je to tu ako na prekážkovej dráhe, už by sa s tým mohlo niečo spraviť,“ doplnila ho.

V Podlaviciach už pred dobrými dvomi rokmi začali stavať hromadné garáže vo dvore medzi Gaštanovou, Podlavickou, Povstaleckou a Javorovou. To, že objekt je ešte stále nedokončený, vidí ako problém viacero obyvateľov. „Parkovacích miest je málo po celom meste, ale takéto projekty z nepochopiteľných príčin stoja,“ posťažoval sa predavač Andrej Slaný (28). „Dvojposchodová 20-metrová stavba je už dostavaná, ale nedokončená, a tak by bolo dobré od "hradných pánov“ zistiť, kedy sa to chystajú dokončiť," dodal Rasťo.

Názory našich respondentov sme poslali aj kompetentným na bystrickú radnicu, aby sme pre ľudí prezistili, čo je a čo nie je možné tak skoro na danom sídlisku z ich prianí a pripomienok riešiť. Aj napriek stanovenej uzávierke, sme však z mestského úradu nedostali odpoveď.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM