Jakub Forgács Rôzne

Rooseveltka prišla so zaujímavou novinkou: Pacienti už kvôli vyšetreniu nemusia bojovať s ranným zhonom

Ranný zhon na vyšetrenie u doktora môže byť pre záujemcov už minulosťou. Pacientov banskobystrickej nemocnice F. D. Roosevelta poteší novinka, vďaka ktorej im už nebudú robiť vrásky na čele ranné vstávanie ani cestovanie.

Ilustračný obrázok k článku Rooseveltka prišla so zaujímavou novinkou: Pacienti už kvôli vyšetreniu nemusia bojovať s ranným zhonom
Zdroj: Dnes24.sk

„Pacienti, ktorí prichádzajú na jednodňový zákrok zo vzdialenejších miest, môžu vo Fakultnej nemocnici si poliklinikou F.D. Roosevelta využiť novú službu – ubytovanie. Ranný príjem do nemocnice tak stihnú bez včasného vstávania a cestovania,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. Novinka je podľa jej slov určená aj pre tých, ktorí chcú byť svojím príbuzným počas ich hospitalizácie nablízku ako sprevádzajúce o­soby.

Ako ďalej pokračovala, na 2. poschodí v lôžkovej časti zriadili tri izby, kde môžu pacienti a návštevníci prenocovať. „Izby sú štandardne vybavené, sociálne zariadenie a sprcha je zatiaľ spoločná na chodbe. Pacient si môže ubytovanie zarezervovať v Prijímacej kancelárii vopred, prípadne osobne,“ spomenula.

„Ubytovanie v nemocnici mimo hospitalizácie nie je hradené z verejného zdravotného poistenia, služba je spoplatnená sumou 10 eur za noc. Nemocnica ponúka pacientom a návštevníkom počas pobytu, či hospitalizácie za poplatok parkovanie priamo v jej areáli,“ dodala Maťašeje s tým, že záujem o túto službu sa rovnako nahlasuje v prijímacej kancelárii.

Foto: FNsP FDR

V Rooseveltovej nemocnici vznikla nová ubytovňa pre pacientov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM