Monika Obrtalová Hokej

Rohaté derby bez bodu

V 25. kole hokejovej Tipsport extraligy vykorčuľovali na banskobystrický ľad popradskí kamzíci. Už od úvodu zápasu mali viac na vrch hostia, ktorí svoju prevahu ukázali dvoma gólmi hneď v prvej tretine. A hoci sa Barani dokázali posledných desať minú

HC'05 B. Bystrica – HK Poprad 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Góly: 40. Paľov – 11. a 17. Kmiť, 60. Suchý. Rozhodcovia Jonák – Tvrdoň, M. Orolin, vylúčení 1:3, presilovky 1:1, v oslabení 0:1, 1326 divákov.

Lákavá visačka zápasu s ‚rohatým derby‘ dlho nepriala ‚baranom‘ spod Urpína. ‚Kamzíci‘ z Popradu síce nehrýzli, no dvakrát pichli do citlivých miest domácej defenzívy. Strojcom dvojgólového vedenia sa stal ortuťový Kmiť. Najskôr v presilovke využil presnú nahrávku Vaica medzi dvoma obrancami a blafák zakončil bez problémov za chrbát Chorošuna. Druhý gól pridal v 17. min a neprekážalo mu, že padol v oslabení. Tentoraz mu nahralo vo volejbalovej terminológii na smeč nedorozumenie Tománka a Jokilu, rýchlosť využil aj na to, aby prekorčuľoval Kubku a zavesil podobným spôsobom ako pri góle prvom.

Domáci sa dve tretiny natrápili tak, že vzbudzovali až ľútosť. Pred brankárom Melicherčíkom vytvárali krušné situácie, puk často poskakoval pred bránkovou čiarou, no nenašiel sa ten, kto by ho postrčil do siete. Až v 40. min presne 32 sekúnd pred prestávkou skončila po teči Hulta strela Paľova v presilovke v bránke, priniesla do zápasu oživenie a otáznik nad výsledkom. Pred treťou tretinou sa snažili v kabíne domáci odkliať streleckú smolu, ktorá ich neustále sprevádzala. Už v 9. min Heizer nastrelil žŕdku, o dve minúty neskôr v oslabení puk od Češíka zastal pár centimetrov pred bránkovou čiarou a v 12. min Bambúch spálil takú pozíciu, pri ktorej by sa nemalo mýliť. Chronická choroba ‚baranov‘ pokračovala aj v tretine druhej, k ľuftu Paľova sa postupne pred bránkou pridávali ďalší, či už Kútny, alebo Paľov a gól si pýtal aj Heizerov blafák do lapačky Melicherčíka.

Popradčanom taktika na rýchle protiútoky dokonale vychádzala, či však odolajú očakávanému tlaku súpera v tretej tretine bola pre všetkých v hľadisku záhada. Tretiu dvadsaťminútovku začlai Popradčnaia tlakom, Hult mohol pridať ďalší gól, čo však bolo podstatné, desať minút domácich do čo len minimálnej ofenzívy nepustili. V 46. min zmaril Chorošun šancu na hetrik Kmiťovi a aj Rapáč si onedlho vylámal na ňom zuby. Domáci zo seba záverečný tlak nevyžmýkali, ustáli však Koskinenov samostatný nájazd v 54. min a iskierku nádeje si ponechali až do poslednej spásy, power play, ktoré sa začalo 75 sekúnd pred koncom. Napokon padol gól do prázdnej bránky, postaral sa oň ‚vlastenec‘ Češíka, ktorý pripísali rozhdocovia 27 sekúnd pred koncom Suchému.

Michal Grman, nový obranca B. Bystrice, keď po rošáde ho vymenil v košickom drese Marek Kolba: „Hneď po zápase sme si v šatni povedali, že na šance sa nehrá, ak by tak bolo, mohlo to skončiť úplne inak. Inkasovaný smolairsky gól v závere nič neriešil, aj také veci sa stávajú, že si strelíte sám gól ako Matej Češík. Snažili sme sa, no s jedným gólom sa doma nevyhráva. Inak som rád, že som v Banskej Bystrici, budem sa jej snažiť pomôcť ako najlepšie viem. Toto mužstvo má obrovský potenciál, bohužiaľ trápime sa v koncovke. Verím, že v najbližších kolách sa to zmení a pôjdeme výkonnostne i v tabuľke hore. Atmosféra je v kabíne pokojná, nikto sa nestresuje a myslím si, že jedným ľťastným gólom sa všetko zmení a začne nám to padať.“ ** Jaroslav Kmiť, autor dvoch gólov Košíc:** „Zamerali sme sa na brejky, viedli sme o dva góly a tie potom bránili. Hetrik z mojej strany mohol byť, dôležité je však víťazstvo. Snažili sme sa pozorne brániť, dlho sme vonku nehrali a chvíľu trvá, kým si zvyknete na prechod z nášho malého ľadu na veľký. Súper hral veľmi dobre, zamotal nás častokrát, puk skákal pred bránkou, no dobre to dopadlo. Sme radi, že sme vydreli tri body, takéto zápasy potrebujeme.“

Zdroj a foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM