Jakub Forgács Rôzne Správy

Rodinný piknik priamo v centre Bystrice. Koncert, divadlo, hry a vstup voľný

Bystričania sa dočkajú krásnej akcie. Čarovný priestor záhrady v centre mesta onedlho ožije. Na čo sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Rodinný piknik priamo v centre Bystrice. Koncert, divadlo, hry a vstup voľný
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V záhrade Vily Dominika Skuteckého sa onedlho dočkáme krásnej akcie. V nedeľu 25. júna sa tu uskutoční Rodinný piknik, ktorý so sebou prinesie bohatý program. Príďte si užiť netypické nedeľné dopoludnie spestrené hrami, divadlom, čítaním a koncertom. Nebudú chýbať ani stánky s občerstvením. Vstup je voľný!

Program

09:00 Raňajky v tráve spojené s hrami a kreslením

Najmenších čaká kreslenie na papier a kriedami, bude pre nich pripravený Dominikov zábavný kufrík – hry s témou diel D. Skuteckého (puzzle, pexeso z jeho vystavených diel, magnetické portréty). Dozvedia sa viac o povolaní maliara, problematike farieb, svetle, portrétnom žánri, priestorových plánoch a kompozícii obrazu, námetoch obrazov a realistickom štýle autora.

10:30 Mestské divadlo – Divadlo z Pasáže s rozprávkou nielen pre deti „Na paší“

Na motívy rozprávky Maťko a Kubko od Marianny Grznárovej. Divadlo Z Pasáže zahrá príbeh veselých valachov výnimočného vzrastu.

11:30 Autorské čítanie Braňa Hobusa z Kníh Jobusových

Braňo Jobus prečíta z niektorých z dvanástich úspešných rozprávkových kníh (Zázračné rozprávky, knihy o Muflónovi Ancijášovi, Komisár Mrodge, …), ktoré napísal. Pôsobí ako muzikant a spisovateľ, účinkuje v kapelách Karpatské chrbáty, Vrbovskí víťazi a Abusus. Je tiež zakľadateľom hudobného festivalu Vrbovské vetry.

12:30 Koncert Vrbovských Víťazov

Koncert skupiny Braňa Jóbusa Vrbovskí Víťazi, ktorú možno žánrovo zaradiť ako priemyselný folklór, a to hraný na vlastnoručne vyrobených bizarných nástrojoch.

13:30 Tvorivé dieľne: Maľovanie v záhrade a čítanie z knihy od Petra Karvaša V hniezde

Popri maľovaní si môžete vypočuť úryvky z autobiografického románu spisovateľa a dramatika Petra Karvaša, vnuka D. Skuteckého, ktorý vo vile a záhrade Skuteckých vyrastal. Spomienky na tajuplný ateliér jeho starého otca a na detstvo strávené v čarovnej záhrade zachytil v jeho knihe V hniezde.

Môžete si tiež zahrať obľúbené edukačné hry k stálej expozícii, ktoré sú inšpirované životom a dielom Dominika Skuteckého (Timeline, Artline, Fashionline). Pre deti budú pripravené omaľovánky a pracovné listy s témou diel Dominika Skuteckého.

Od 9:00 do 15:00 je vstup do záhrady a do Stálej expozície Dominika Skuteckého pre návštevníkov voľný, od 16_00 festival Rocscape pokračuje hudobným programom pre platiacich návštevníkov. Stánky s občerstvením budú k dispozícii od rána. Program je vhodný pre rodiny s deťmi.

Pokochajte sa v priloženej fotogalérii aj krásou Bystrice zo Suchého vrchu!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrica z výšky Suchého vrchu
9
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM