Stanislav Černák Správy

Rodinná cyklocestička sa už začína mať k svetu: Aktuálne FOTO priamo z miesta

Boli sme sa pozrieť, ako pokračujú práce na dlhoočakávanej výstavbe rodinnej cyklocestičky medzi Zvolenom a Sliačom. Ak bude dobré počasie, dočkáme sa jej už čoskoro...

Ilustračný obrázok k článku Rodinná cyklocestička sa už začína mať k svetu: Aktuálne FOTO priamo z miesta
Zdroj: Dnes24.sk

„V súčasnosti dokončujú druhú vrstvu asfaltových plôch. Už pôjde na cestu len tretia vrstva, urobia sa terénne úpravy, do 2 týždňov by sa mala namontovať kovová časť na most,“ prezradil pre náš portál primátor Sliača, Daniel Dunčko.

Samozrejme, pri takomto budovaní svoje zohráva aj počasie. „Kebyže je priaznivé počasie, tak október je konečným termínom, no podľa predpovedí má opäť pršať, tak sa to zrejme predĺži,“ skonštatoval sliačsky primátor.

Aj keď sa jednoznačne nedá určiť úplne presný termín ukončenia výstavby rodinnej cyklocesty medzi Zvolenom a Sliačom, jedno je podľa Daniela Dunčka isté. „Ak by sa podarila cyklotrasa dostavať do konca októbra, bolo by to len plusom. Stanovený termín ukončenia stavby sa však určite dodrží,“ doplnil. My ešte dodáme, že spomínaný termín ukončenia výstavby je koniec decembra 2014, dovtedy má firma realizujúca stavbu finančné povolenie.

Súčasťou cyklocestičky majú byť aj oddychové zóny, jedno pri Zvolene, druhé pri Sliači. „Ak by sa nestíhalo, tak po stanovenom termíne, by sa možno spravili akurát tieto zóny,“ dodal Dunčko.

V našej fotogalérii nájdete aktuálne fotky z rodinnej cyklocestičky. Takto vyzerá teraz!

Foto: Martina Jančová

S prácami na rodinnej cyklocestičke finišujú
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM