Ľubomír Schmida Rôzne

Riešenie problematiky ovzdušia na Slovensku

Našou prednosťou a najväčším nástrojom je, že strany zelených tvoria v EP tretiu najpočetnejšiu frakciu. Máme tam množstvo blízkych spojencov, ku ktorým sa Slovensko musí už iba pridať cez svoju stranu zelených. Viac na www.stranazelenychza.sk

Vyše 10 rokov som sa venoval problémom kvality ovzdušia ,vody, odpadov a iným zeleným témam a zisťoval, kde sa stala chyba, čo treba napraviť a zmeniť, kto to spôsobil atď… Tak tiež sme sa oduševnene pustili do záchrany slovenskej pôdy a cca 5500 podpisov a robíme ďalšie kroky.

Rôzne zahraničné firmy na Slovensko neprišli len vyrábať ale aj spaľovať komunálne a nemocničné odpady, čistiarenské kaly ako prípad tehelňa v Ružomberku. Toto som riešil v roku 2006 ako aktivista a človek, ktorému záleží na zdraví detí a občanov ako aj planéty. Zozbierali sme 2500 podpisov a dal som urobiť prieskum verejnej mienky, čo v meste zapácha. Každý deň som písal na kompetentné orgány s foto-dokumentáciou a posielal na úrady, na ministerstvá, poslancom NR SR ,atď…Samozrejme že záhadné spaľovanie bolo so súhlasom inšpekcie ŽP. Spaľovali odpadové kaly s firmy TENTO. Celé mesto pravdepodobne dýchalo karcinogénne plyny čo vyvrcholilo priotrávením sa šičiek v ENRICO pri tehelni. TU sú články videá a stránky:

http://stranazelenychza.sk/

http://www.sme.sk/…ledovat.html

http://www.ovzdusie.sk/…wienerberger

http://www.sme.sk/…-vzduch.html

http://www.sme.sk/…timatum.html

A potom som sa pustil do enormne prekročených prachových častíc PM 10, PM 2,5 v Ružomberku a na Slovensku. . A to čo som zistil je katastrofa pre Slovensko a niektoré krajiny EU . SR má 3 najhorší vzduch po Bulharsku a Poľsku v EÚ. Toto je hlavný cieľ znížiť prašnosť na Slovensku a zaviesť monitorovací kontrolný mechanizmus v zmysle platných predpisov EÚ bez výnimiek a je to zložitá agenda. Tu sú články :

http://www.sme.sk/…si-mapu.html

http://aktualne.atlas.sk/…ravotnictvo/

http://www.teraz.sk/…-clanok.html

http://spravy.pravda.sk/…-ruzomberku/

http://liptov.sme.sk/…tvaraju.html

http://www.pluska.sk/…zapachu.html

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM