Jakub Forgács Správy

Riešenie havarijného stavu brehu Rudlovského potoka: Odkiaľ chce mesto čerpať financie?

Keď sa rozprší, voda sa v Rudlovej valí po chodníku, ceste a vylieva sa aj do záhrad domov. Mesto zakročilo a rozhodlo sa riešiť havarijný stav v Rudlovskom potoku. Vieme ako...

Ilustračný obrázok k článku Riešenie havarijného stavu brehu Rudlovského potoka: Odkiaľ chce mesto čerpať financie?
Zdroj: Dnes24.sk

Na júnovom rokovaní Mestského zastupiteľstva schválili banskobystrickí poslanci 30 000 eur z rezervného fondu na odstránenie havarijného stavu obojstranného brehu Rudlovského potoka v časti pod objektom Rudlovskej Muštárne. Podľa hovorkyne primátora Martiny Kanisovej by práce mali začať hneď po ich vyšpecifikovaní a ukončení verejného obstarávania.

„Po ukončení procesu k vydaniu stavebného povolenia a následne vyhlásenia výzvy, sa bude mesto uchádzať aj o získanie finančných prostriedkov z eurofondov,“ uviedla Kanisová. Ako pokračovala, momentálne neevidujú žiadne sťažnosti ľudí na vylievanie sa potoka z koryta či zosuvy pôdy. „Mesto však riešilo havarijné stavy v roku 2013,“ spomenula.

“Projekt, ktorý existuje, nezodpovedá podľa mňa realite, a preto by ďalší postup zo strany mesta mal spočívať v jeho prepracovaní a zreálnení,„ reagoval Martin Turčan, mestský poslanec za Sásovú, Rudlovú. Vyčlenené prostriedky podľa neho v tejto chvíli pomôžu riešiť aspoň úpravu koryta vo veľmi exponovanej časti potoka pod Muštárňou, a to spevnením koryta. "To zabráni zosuvom cesty a poškodeniu majetku ľudí v tejto oblasti,“ doplnil.

„V roku 2009 bola zrealizovaná časť I. etapy Rudlovského potoka v dĺžke 57,36 m. Na základe doporučenia Mestskej povodňovej komisie, zabezpečiť rekonštrukciu IV. a III. etapy Rudlovského potoka a pridelených finančných prostriedkov, sa začala zabezpečovať realizácia IV. etapy Rudlovského potoka – úprava Rudlovského potoka pri Priore,“ povedala Kanisová. Ako dodala, v roku 2012 bola zrealizovaná.

Foto a video: Martin Turčan

Rudlovský potok zrekonštruujú z rezervného fondu
8
Galéria
Rudlovský potok zrekonštruujú z rezervného fondu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM