Jakub Forgács Rôzne

Riaditeľke bystrického gymnázia zmysel pre humor rozhodne nechýba: Reakcia na slová študenta vás dostane :)

Stránky priznaní sa na sociálnych sieťach tešia veľkej obľube. Jedna z nich je venovaná aj známemu banskobystrickému gymnáziu. Keď na nej pribudol príspevok, ktorý humorne narážal na situáciu na škole, reakcia riaditeľky na seba nenechala dlho čakať. :)

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľke bystrického gymnázia zmysel pre humor rozhodne nechýba: Reakcia na slová študenta vás dostane :)
Zdroj: TASR

Stačilo pár hodín a jeden príspevok na facebookovej stránke Priznania GASákov získal vyše 250 lajkov. Niet sa čomu čudovať. Reagoval na aktuálne dianie na Gymnáziu Andreja Sládkoviča a spŕška vtipnej kritiky v ňom bola napísaná, podobne ako pred vyše rokom, v štýle Harryho Pottera.

Harry Potter na Facebooku

„Umbridgová sa po pôsobení na poste učiteľky herbológie dostala vďaka Corneliusovi Fudgovi na post riaditeľky, kde vystriedala Albusa Dlhoša (nástupište 9 a 3/4 je pomenované podľa jeho prstov). V škole ste si mohli všimnúť podivné čítacie zariadenia na zistenie čarodejníckeho pôvodu a vášho vstupu a výstupu z hradieb Rokfortu. Podobné čítačky sa používajú na tajáckej čarodejníckej škole, ktorej sme to mimochodom opäť natreli v metlobale. Obávam sa, že s týmto novým pravidlom už nebude možné si cez prestávku odbehnúť do rokvillu alebo pozrieť Hagrida. Taktiež zrejme nebude možné dobrovoľne si skrátiť vyučovací proces. Verme tak, že bratia Weaslyovci pracujú na protisystémových opatreniach. Bodaj by sme sa cez záverečné skúšky OSČÚ dočkali ohňostroju.“

Keď k niečomu podobnému došlo v novembri 2014, o pár dní pod príspevkom pribudla aj reakcia riaditeľky Ivety Šanderovej, ktorá bola skutočne nečakaná a to najmä jej štýl! Gymnazistovi totiž odpovedala rovnakým slovníkom zo známej série Harryho Pottera a ukázala tak, že jeho priznanie berie s nadhľadom. Tentoraz sme však na nič nečakali a oslovili sme priamo riaditeľku, ktorá v sebe opäť nezaprela zmysel pre humor a cez náš spravodajský portál odkázala anonymnému pisateľovi toto. :)

Reakcia riaditeľky

"Oj, múdro ty píšeš! Až mi je to divnô! (Prihlás sa, dostaneš odmenu). Za herbológiou mi je veru smutno a ako Umbridgová statočne odolávam všetkým nástrahám študentom uznaných za muklov a čarodejníkov ško­ly.

V rámci konkurencie čarodejníckych fakúlt, nesmieme ani my zaostávať za inými. Keďže podivné čítacie zariadenia majú už na Tajáku, napredujeme aj my. A to nie je posledná inovácia, čo nás čaká!

Len zo slušnosti (lebo verím, že pravidlá všetci ovládate), pripomínam, že pri nepovolenom lietaní, či opustení školy alebo vychádzok do lesa (za telocvičňou), hrozí až vylúčenie zo školy. Študentom počas pobytu na škole sa výslovne zakazuje opúšťať budovu mimo označených brán. Pri chytení odletu z 27čky hrozí dokonca zlomenie kúzelnej paličky.

Aby ste sa počas voľných hodín nenudili a nemysleli na kadejaké pestvá, povoľujem vstup do niektorých klubovní a spální jednotlivých fakúlt na štúdium Knihy o čiernej mágii.

Pripomínam, že sa blíži doba na výber voliteľných predmetov, poriadne si premyslite, ktorý si vyberiete.

Muklom, ktorí úspešne reprezentovali našu školu na metlobale, sľubujem na budúci rok nové metly, teda dresy. Taják odrovnáme už načisto.

A tému „Protisystémové opatrenia“ navrhnem ako tému na nasledujúci ročník prác IKP.

Pokiaľ sa naše Ministerstvo mágie (MŠ) a vláda neupraví pravidlá fungovania škôl, doporučujem zaspievať si pieseň a obsah prečítať s porozumením: „Nalievaj nám vedomosti svojím zlatým lievikom, nech nám v hlavách rozrastú sa ako ten strom pod slnkom. Nauč nás, čo treba vedieť, do hláv vtlč, čo chýba v nich, vieme, že raz dočkáme sa, nádherných čias kúzelných!“

„Milujte sa a učte sa, holúbence neoperené! Vaša Umbridgová“

Šanderová: Nemajú problém zabíjať čas :)

Gymnazistu, ktorý písal svoje priznanie, sa nám nepodarilo vypátrať. V krátkosti sme sa teda porozprávali aspoň s riaditeľkou GASka. „Ak sa jedná o vtip, kreativitu, nerobí mi problém, pripojiť sa. No väčšinou sa jedná o primitívnejšie názory anonymných dopisovateľov,“ uviedla Šanderová.

A čo si myslí o zbehlosti svojich študentov na sociálnych sieťach? „Neviem, či sa to dá nazvať zbehlosť. Ak treba zabiť sprosto čas… zbehlosť ani iné schopnosti netreba. Ale celkovo myslím, že nemajú problém (zabíjať čas),“ poznamenala s úsmevom riaditeľka.

Aj keď je Šanderová aktívna na sociálnych sieťach, za závislú sa nepovažuje. „Otvorením počítača sa mi otvoria aj stránky Facebooku. Kuknem, čo je nové, občas si popíšeme hlavne s bývalými žiakmi,“ spomenula Šanderová, ktorá doplnila, že komunikácia cez rôzne siete je dnes normálna – zrýchľuje, uľahčuje, ale na druhej strane odosobňuje, chladí. „Netrhá mi črevá, keď nie som na Facebook každý deň. Je to zábava a nie závislosť,“ dodala na záver.

Čítajte tiež:

Povedali si, že to nemôžu nechať len tak a podporili učiteľov: Takto sa rozhodli štrajkovať bystrickí študenti!

Silné chvíle na nádvorí bystrického gymnázia: Keď to študenti zbadali, vo veľkom odišli zo školy FOTO

Vtipná kritika gymnazistu na Facebooku s nečakanou reakciou: Riaditeľka dokázala, že humor jej ide tiež :)

Spoveď obľúbenej pedagogičky bystrického gymnázia: Občas naozaj prežívame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM