Jakub Forgács Správy

Rezort kultúry zrejme povedie Laššáková, smerácka poslankyňa v banskobystrickej župe

Novou ministerkou kultúry má byť krajská šéfka Smeru-SD v Banskej Bystrici Ľubica Laššáková. Podľa R. Fica má skúsenosti a na ministerstve má zachovať kontinuitu.

Ilustračný obrázok k článku Rezort kultúry zrejme povedie Laššáková, smerácka poslankyňa v banskobystrickej župe
Zdroj: TASR

Novým ministrom vnútra by sa mal stať Jozef Ráž ml., súčasný generálny tajomník služobného úradu na ministerstve zdravotníctva. Po rokovaní predsedníctva Smeru-SD to oznámil predseda strany Robert Fico.

Predsedníctvo tiež podporilo Petra Pellegriniho ako kandidáta na premiéra. Vo funkcii podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu má Pellegriniho nahradiť primátor Košíc Richard Raši. Novou ministerkou kultúry má byť krajská šéfka Smeru-SD v Banskej Bystrici Ľubica Laššáková. Ministrom financií má zostať Peter Kažimír, ktorý sa má zároveň stať vicepremiérom. Ostatné posty Smeru-SD vo vláde majú ostať bez zmien.

Pellegrini na margo Laššákovej povedal, že ju pozná dlhé roky ako slušnú a pracovitú dámu, ktorá sa venuje kultúre a médiám.

Ľubica Laššáková je banskobystrickou mestskou poslankyňou a šéfkou poslaneckého klubu Smeru v banskobystrickej župe. V tomto roku nastúpila na uvoľnený post krajskej šéfky strany po Jane Laššákovej, ktorú menovali za sudkyňu Ústavného súdu.

Absolvovala katedru rozhlasovej a televíznej žurnalistiky na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Od roku 1983 pracovala ako zástupkyňa šéfredaktora odvetvového časopisu Slovcepa.

V rokoch 1988–2011 pôsobila ako redaktorka a moderátorka Slovenského rozhlasu. Neskôr zastávala pozíciu programovej a tlačovej manažérky PKO v Banskej Bystrici. Od júna 2012 do júna 2016 bola prednostkou Okresného úradu v Banskej Bystrici.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM