Michal Majer Futbal

Remízová rozlúčka s Karolom Markom

15. kolo futbalovej Corgoň ligy bolo na Štiavničkách zaujímavé z dvoch dôvodov. Okrem toho, že sa na bystrickom trávniku predstavil jeden z kandidátov na titul - bratislavský Slovan, bol tento zápas aj posledným pre trénera Karola Marka, ktorý odchád

Dukla B. Bystrica – Slovan Bratislava 0:0

Rozhodca Vlk, ŽK: Gajdoš, Pich – Bagayoko, 1720 divákov

Zostavy: Dukla B. Bystrica: Boroš – Pleva, Brašeň, Adámik, Hlinka – Pančík, Pečovský, Gajdoš (66. Uškovič), Hučko (89. Laksík) – Hesek, Pich

Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Saláta, Dosoudil, Pečník – Žofčák, Guéde, Grendel, Štepanovský (55. Ivana) – Kuzma (75. Kordič), Šebo (36. Halenár)

V príjemnom počasí sa najskôr nový prezident klubu Tomáš Geist slávnostne rozlúčil s trénerom Karolom Markom a čakalo sa, že hráči Dukly o to viac vložia srdce do zápasu a vyprevadia ho do ostravského Baníka s víťazným pocitom. Na trávniku sa obe mužstvá do seba zahryzli, aj triesky lietali i žlté karty sa udeľovali, no pravé futbalové korenie vymizlo. Najväčšiu šancu spálil v záverečných polčasových sekundách Pich. Vpredu po rýchlej akcii ho našiel Pančík, Pich mohol strieľať aj z prvej, no lotu si spracoval a Putnockého v bránke poriadne natiahol. Slovan sa spoliehal na okamžité útočné výpady s dvoma hrotmi vpredu, v 10. min Žofčak prestrelil bránku v nádejnej pozícii, a to bolo zo strany Slovana v podstate všetko, na čo sa zmohol. Aj Dukla sa trápila, príliš k bránke sa nedostávala, a tak až Pleva z veľkej diaľky strelou mimo žrde vyskúšal v 16. min iný spôsob dobývania svätyne belasých.

Po zmene strán futbalovej krásy nepribudlo, len hostia sa viac snažili a opticky si aj vynútili prevahu. Hodinu pomerne nudnej hry uazvrela Pichova nevýrazná strela, s ktorou si Putnocký hravo poradil. S Pichovou ďalšou o minútu neskôr sa už natrápil viac, asi podobne ako na druhej strane Boroš po hlavičke Salátu. V 69. min Pich ani do tretice nemieril presnejšie, možno vo svojej najväčšej šanci, keď opäť zachránil Putnocký. Aj Guédeho strela z 25 metrov mala v 73. min dobrý smer, len razanciu nie, a tak sa o nápravu pokúsil onedlho Pečník a hneď po rohu volejom mimo Saláta. Chuť Slovana narástla, Dukla sa nevzdávala a v závere nechýbala dráma. V 87. min vzrušil ‚padáčik‘ Pančíka vedľa pravej žrde, potom Žofčákov pokus zblízka mimo. Ďalšia šanca sa už nezrodila a bezgólovej remíze sa ťažko mohol niekto čudovať.

Zdroj: TASR

Remízová rozlúčka s Karolom Markom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM